Design denmark

design-people vinder IF GOLD AWARD

design-people vinder IF GOLD AWARD

Det danske designfirma design-people er blandt vinderne af dette års prestigefyldte designpris iF GOLD AWARD.

Vinderproduktet er den trådløse højtaler Oslo, der er udviklet i samarbejde med den danske højtalerproducent Vifa. Højtaleren vandt prisen for bedste produkt i audio-kategorien.

Den sofistikerede højtaler vandt blandt i alt 5.500 bidrag, indsendt fra 59 lande. Der er dermed tale om et markant kvalitetsstempel for det danske højtaler-design, som er kendetegnet ved stram nordisk elegance, fremragende lydkvalitet og høj brugervenlighed.

”I de 64 år iF har uddelt priser har blot 10 danske virksomheder hidtil vundet en iF GOLD AWARD. Så vi er naturligvis meget stolte,” udtaler Henrik Mathiassen, Creative Design Director hos design-people.

”Det er en kulmination på vores samarbejde med Vifa, hvor vi siden 2012 har arbejdet på at transformere en produktionsvirksomhed med stor know-how om lyd til et luksuriøst livsstils-brand.”

Prisen er design-firmaets hidtil største fjer i hatten, skønt de tidligere har modtaget en lang række designpriser. Det er således ikke første gang at design-people og Vifa vinder hæder for deres samarbejde. Tidligere har højtaleren vundet en anden gylden pris, nemlig i 2016, hvor den vandt blandt de 23 ud af over 3000 kandiderende produkter i Golden Pin Design Award, som er den mest prestigiøse designpris i Taiwan.

”At vores design vækker genklang i både Europa og Asien viser, at den nordiske designtradition med dens rene stil og funktionalitet bliver stadig mere populær verden over,” siger design-people’s CEO, Klaus Schroeder.

”Vifas designsucces afspejler også, at vores strategi med at lade os inspirere af kvindelige brugeres præferencer, når vi designer teknologiske løsninger, skaber værdi. På det globale marked får kvinder nemlig stadig mere købekraft.”

iF Design Award uddeles af Tysklands ældste uafhængige designorganisation iF International Forum Design. I Juryen sidder 58 designeksperter fra hele verden.