Design denmark

New Danish Modern-designudstillinger, Dd

New Danish Modern-designudstillinger, Dd

Når New Danish Modern finder sted under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 byder programmet på ikke mindre end 3 udstillinger. Du kan opleve udstillingen Reflection, Designrådets Årspris samt Danish Design Award.

Danish Design Award – effekten af design
I Danish Design Award-udstillingen kan du se årets finalister og vindere i Danmarks store designpris. Fra originalt, værdiskabende design til industri og sundhedssektor over visionære svar på samfundsudfordringer som integration og behovet for bæredygtighed – og til genialt design af services og unikke oplevelser. De mangfoldige løsninger og koncepter vidner om, at dansk design står stærkt, har stor innovationskraft og skaber værdi for forretning, samfund og individ.

Om Danish Design Award
Danish Design Award viser værdien og effekten af design i Danmark i dag og inspirerer og stimulerer brugen af design og designtænkning i virksomheder og samfund. Bag Danish Design Award står Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark
.

Designrådets Årspris – designvindere gennem årtier
Designrådet har siden 1980 uddelt sin årspris til en designer, hvis produkt eller løsning har været udfordrende på sit område, designfelt og i sin tid. Udstillingen viser værker inden for alle designdiscipliner – fra tekstiler fra Kvadrat til en stomipose fra Coloplast, over Mads Nørgaards stribede bluser til Piet Heins ikoniske ellipsebord.

Om Designrådet
Designrådet er en tænketank med medlemmer fra hele designfeltet, som udforsker og udtænker nye perspektiver på design. Ud over udstillingen Designrådets Årspris bidrager Designrådet til New Danish Modern med en præsentation af forskningsprojektet Dansk Designs DNA og flere talks om cirkulær økonomi.

Designrådet Årspris 2017 uddeles ved New Danish Moderns åbningsfest den 12. oktober. Køb billet til åbningsfesten på Billetto.

Udstillingen Reflections – design i fortid, nutid og fremtid
Se dialogen mellem designarven og nye danske designs manifesteret i fire bokseringe i O Space, kurateret af designduoen Beck & Kinch. Udvalgte klassikere ‘dualerer’ med nye designprodukter, og viser hvordan dansk design-DNA kan spores i møbler og produkter før og nu.I udstillingen har kurator-teamet haft fokus på at inddrage værker fra hele regionen.

Beck & Kinch har videreudviklet Reflections på baggrund af Design denmarks og medlemmers udstilling “REFLECTIONS of Danish design – continuity and change”, der tidligere har været udstillet ved biennalen Creative Expo Taiwan og i Kinas svar på MoMA, Power Station of Art, i Shanghai.

Om Beck & Kinch
Mor-datter-designduoen Beck & Kinch arbejder internationalt med arkitekter og globale brands som Chanel, McLaren og Christian Dior. Deres arbejder kan ses i mere end 500 flagskibsbutikker, hoteller, kontorer og ambassader verden over. Annemette Beck har en baggrund i tekstildesign og kunst og er uddannet på Designskolen Kolding, mens datter, Sofie Kinch, er uddannet på Arkitektskolen Aarhus og har en Ph.d. i interaktions-og atmosfæredesign.

Se hele New Danish Modern-programmet her (pdf).

Tid
Den 13. – 21. oktober, dog lukket mandag.
Kl. 10-17, undtagen. onsdag den 18. oktober kl. 10-19.

Sted
O Space
Mindet 6
Aarhus C

Foto: Lundmark

20171013