Design denmark

New Danish Modern-studios, Dd

New Danish Modern-studios, Dd

Under New Danish Modern kan du komme tæt på designernes arbejde, se materialerne og høre om designprocesserne i de åbne designstudios i O Space.

3PART – Værdiskabende innovation
På Aarhus havn sidder designteamet 3PART til daglig og samarbejder med velkendte virksomheder som bl.a. Danfoss, Pressalit og Gram om at udvikle værdiskabende produkter og services med brugerne i centrum.

I 3PARTs studio kan du bl.a. se den bæredygtige letvægtsglasflaske, Retap, der er fri for PVC og BPA og har vundet flere designawards samt stor international opmærksomhed. Se og prøv også legekørestolen Wheely, der med sit nærmest futuristiske design kan få ethvert barn til at føle sig som en astronaut.

Beck & Kinch – Studio Chanel
Den Aarhusbaserede designduo, Beck & Kinch, har studio på havnen og er specialister i Interiør Branding. Igennem indretning skaber de formålstjenlige atmosfærer for internationale modehuse, arkitekter og virksomheder.

I Studio Chanel giver Beck & Kinch et unikt indblik i, hvordan de designer og håndvæver unika tekstiler til Chanel Parfume. Gennem de seneste 10 år har Beck & Kinch udviklet tekstiler til mere end 500 Chanel butikker verden over.

Carl Emil Jacobsen – Farvelaboratorium
Carl Emil Jacobsen er bosat i Aarhus og blandt landets mest fremadstormende designere på den international kunstscene. Han har, siden sin afgang fra Designskolen Kolding i 2012, udstillet sine karakteristiske skulpturer i både New York, Milano og Paris.

Kom med ind i Carl Emil Jacobsens studio, og se hvordan han som kunstner og designer arbejder med materialeeksperimenter og formudvikling. Her kan du dufte de knuste sten og tegl, som omdannes til naturlige farver.

Designforskning på Aarhus Universitet – Participatorisk design
CAVI, som er et tværfagligt forskningscenter på Aarhus Universitet, præsenterer tre projekter på New Danish Modern:
Lego out of the Box, en prototype på en produktpræsentation skabt i samarbejde med LEGO og Alexandra Instituttet. Lego out of the Box førte til udviklingen af en ny måde at præsentere LEGO produkter, der har været udrullet i mere end 125 LEGO brand stores over hele kloden.
RadarTable blev udviklet i samarbejde med projektet Digital Natives og herefter udviklet til sin nuværende form på CAVI. RadarTable har bl.a. været præsenteret i London, Berlin, Paris og Las Vegas.
Poesimaskinen er udviklet i samarbejde med Roskilde Bibliotek, der findes fem rejsende udgaver af installationen, som uden ophold turnerer på de danske biblioteker.

OBS: De åbne Studios i O Space vil ikke være bemandede i hele åbningsperioden for New Danish Modern, men er åbne så publikum selv kan gå på opdagelse.

Find flere event i programmet her (pdf) for New Danish Modern.

Tid
Den 13. – 21. oktober, dog lukket mandag.
Kl. 10-17, undtagen. onsdag den 18. oktober kl. 10-19.

Sted
O Space
Mindet 6
Aarhus C

Foto: Beck & Kinch

20171013