Design denmark

New Danish Modern-talks, Dd

New Danish Modern-talks, Dd

New Danish Modern byder på en lang række oplæg om alt fra møbelklassikere til velfærdsdesign.

 

Hân Pham – Design som problemløser
Hân Pham er specialiseret i at løse komplekse problemstillinger via design, og er optaget af, hvordan design gør en samfundsmæssig forskel. Hun arbejder ud fra tre principper: Design skal kunne bevæge mennesker – gerne med et tvist af humor. Design skal interagere med brugeren. Og design skal kunne forandre mennesket i positiv retning via dets virke eller blotte tilstedeværelse. Design forpligter!
Du kan se Hâns arbejde illustreret gennem en præsentation af en designcase fra sundhedssektoren, som viser hele designprocessen – fra idé til det færdige produkt.

Heidi Zilmer – ædelt håndværk får nyt liv
Heidi Zilmer designer håndmalede tapeter ved brug af gamle maleteknikker. Heidis arbejdsfilosofi er, at vi ikke skal afvikle de gamle håndværk, men udvikle dem. Med udgangspunkt i netop fortid, nutid og fremtid kan du høre Heidi fortælle om sit arbejde med at revitalisere gamle håndværksteknikker, og få indblik i historien om det unikke PH-tapet med bare damer, og komme helt tæt på håndforgyldte tapeter udsmykket med bladguld.

Ole Palsby Design – en designarv føres videre
Navnkundige Ole Palsby startede sin designkarriere for Eva Trio tilbage i 1977 – et samarbejde som varede i mere end 30 år, og indbragte utallige designpriser, herunder Thorvald Bindesbøll Medaljen. Mest kendt er Palsbys design af den kugleformede termokande for Alfi, som er verdens mest solgte termokande. Hans møde med Japan i begyndelsen af 80’erne fik afgørende betydning for hans enkle og tidløse design. Næste generation viderefører i dag Ole Palsbys arbejde i firmaet Ole Palsby Design, som bl.a. i 2015 lancerede bestikket ICHI, produceret i Japan. Du kan opleve Ole Palsbys søn, Mikkel Palsby, fortælle historien bag.

Roon & Rahn – historien om et start-up
Hør historien bag makkerparret Nicki og René, der flyttede sammen i en lejlighed i Aarhus i 2014. Lejligheden som blev omdrejningspunktet for designvirksomheden Roon & Rahn – hvor alle produkter tog afsæt i egne behov fra det fælles hjem.
Træd med ind i en kronologisk rejse fra start til nu, og hør en ærlig beretning om passion og drivkraft, udfordringer, op og nedture, der følger med, når en start-up-virksomhed får vokseværk.

Ditte Lysgaard Vind og Anders Buchmann – den cirkulære vej
Hvad er cirkulær økonomi egentlig for en størrelse? Og hvad har det med design at gøre? Er cirkulær økonomi en forretningsmodel i sig selv? Mød Ditte Lysgaard Vind, ekspert i cirkulær økonomi og medlem af Designrådet i en workshop med masser af plads til spørgsmål og indspark. I debatten deltager også iværksætter, brandingstrateg og Chief Intrapreneur i Bang & Olufsen, Anders Buchmann.

Merete Brunander -fremtidens bæredygtige model
Hør Merete Brunanders opgør med ’tag-fremstil-smid-væk-kulturen’ i en talk om cirkulær økonomi. Er cirkulær økonomi fremtidens bæredygtige model? Og hvordan påvirker cirkulær økonomi virksomhedernes ressourceforbrug, økonomi, arbejdspladser, konkurrence og evne til innovation? Merete giver et indblik i konkrete eksempler på anvendelse af cirkulær økonomi i erhvervslivet.

Rewired – lys på produktionen
Thomas Hansen og Mikkel Bahr er hhv. direktør i Frandsen Project og designchef hos Friis & Moltke. Sammen arbejder de med produktdesign, lyssætning som installation og som en del af indretning. Rewired har relanceret den klassiske 50’er-pendelserie fra Friis & Moltke, og har bevidst holdt produktionen i Danmark og EU. Hør Thomas og Mikkel fortælle, hvorfor en succesfuld virksomhed producerer lokalt og hvordan de arbejder med designudvikling, ingeniørvidenskab, produktion og værdiskabelse.

Bruun Rasmussen – kend din klassiker
Vil du være klogere på de verdensberømte danske møbeldesignere? Så har du nu chancen, når Peter Tholstrup og Ph.d. studerende Kristian Roland går på scenen med overskriften ”Kend din klassiker”. De to dedikerede møbeleksperter fortæller historien om de klassiske designere Hans J. Wegner, Finn Juhl, Arne Jacobsen m.fl., og perspektiverer samtidig designarven med et fokus på tidens nye formgivere, som de senere år har indtaget den internationale designscene.

Bruun Rasmussen – den oversete essentialist
I en samtale mellem professor og arkitekt Bodil Kjær og vurderingsekspert hos Bruun Rasmussen, Peter Beck, får du indblik i den nu 85-årige arkitekts virke. Bodil Kjærs møbler har ikon-status og flere af hendes møbler og design bliver i disse år relanceret.
Allerede i 1950’erne var hun ansat på førende tegnestuer herhjemme, og sidenhen gik turen til U.S.A. og London, hvor hun var med til at gentænke samspillet imellem arkitektur, møbeldesign og vores måde at bruge rum på. I dag er Bodil Kjær bosat i Aarhus og stadig lige optaget af gode arkitektoniske og designmæssige løsninger.

Lars Lyse Hansen – forretningsstrategi med kunst og kreativitet
Hør CEO i Bolia International A/S, Lars Lyse Hansen, fortælle hvordan Bolia arbejder med design- og kreativitetsbegrebet, og tænker det sammen med kunst, kultur, musik og oplevelser. Bolia samarbejder med både etablerede og upcoming designere fra hele verden, og involverer sig også i kulturelle initiativer, som fx HEIMA på Island – et tværfagligt Art Residency for såvel spirende som etablerede kunstnere. Studiet har til formål at inspirere til kreativ udfoldelse og kunstnerisk udforskning, både lokalt, nationalt og internationalt.

Lars Vejen – japansamarbejder
Japan og Danmark fejrer i år 150 års samhandelsjubilæum, som fejres med officielle besøg, erhvervsmæssige fremstød og kulturelle arrangementer. Hør den danske arkitekt og designer Lars Vejen fortælle om sit første møde med Japan og japanerne, da han som arkitektstuderende boede og arbejdede i Kyoto i 1995, samt hans aktuelle soloudstilling “Design Collaborations Japan – Denmark 150 years”.
Fortællingen giver et billede af Japan dengang og nu samt det ambitiøse projekt Lars Vejen med sin udstilling har arbejdet på at realisere gennem knap to års designudvikling og samarbejde med 24 japanske håndværkere. Event på facebook.

 

Læs mere om hver enkelt oplægsholder i programmet for New Danish Modern her (pdf)

Tid
Den 13. – 21. oktober
Kl. 10-17, undtagen. onsdag den 18. oktober kl. 10-19.

Sted
O Space
Mindet 6
Aarhus C

Foto: Roon & Rahn

 

 

20171013