Design denmark

Oplev dansk design med kulturhovedstaden

Oplev dansk design med kulturhovedstaden

Pressemeddelelse den 1. maj 2017

Oplev dansk design med kulturhovedstaden

Design denmark, Business by Design og Europæisk Kulturhovedstad inviterer på en unik rejse i dansk design med udstillingen New Danish Modern i Aarhus fra 12. – 21. oktober 2017. Udstillingen fortæller om dansk design fra 50’ernes møbel- og lampeklassikere til designs af unge, aktuelle designtalenter, og sætter samtidig fokus på design som en integreret del af dansk identitet.

Udover en udstilling af blandt andet dansk møbel- og produktdesign bydes på gratis foredrag i efterårsferien om design, kreative processer, designtænkning i industrien samt workshops i designteknikker. Gæsterne kan blandt andet bygge deres egen Verner Panton-globe, ligesom de får mulighed for at arbejde sammen med designere, når deres værksteder trækkes ind i galleriet ‘O Space’ på Aarhus Havn.

“Design er ikke alene en af vores stærkeste eksportvarer, det er en del af dansk DNA og en grundpille i dansk identitet. Med New Danish Modern sætter vi spot på design som identitetsskaber og viser design som en del af vores fælles kulturarv”, fortæller administrerende direktør i Design denmark, Henrik Sølje Weiglin.

Han bakkes op af Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, som siger:

“New Danish Modern er Kulturhovedstandens store showcase for dansk design. Danmark er allerede kendt som en designnation, og eventen vil fejre vores stærke designarv og vise, hvor dansk design står i dag, og hvad der i fremtiden skal fastholde og udvikle Danmarks position som førende designnation.”

Hvad synes du, er det det bedste og det værste danske design?
I forbindelse med New Danish Modern inviteres danskerne til at kåre ‘danskernes design-kanon’ med det bedste og værste design i vores hverdag. Det sker på facebook-siden for New Danish Modern hen over sommeren og kåringerne sker den 12.oktober i Turbinehallen.

Fakta
New Danish Modern er delt op i tre hovedspor: Past, Present og Future. Inden for klassisk design bydes på design af verdenskendte danskere som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Finn Juhl og Hans J. Wegner og  arvtagere som Kasper Salto, Nikolaj Steenfatt og Øivind Slaatto.
New Danish Modern kan opleves fra den 12 til 21. oktober i galleri ‘O Space’, Mindet 6, Aarhus C.  Der er gratis adgang.
New Danish Modern er kurateret af Design denmark, Business by Design, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Region Midtjylland.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Peter Vestergaard, pressechef, Aarhus 2017, tlf: 2013 1090, peter.vestergaard@aarhus2017.dk
Lotte Vind, projektleder, Business by Design, tlf: 2899 3829, lvs@designdenmark.dk.

Foto: Venligst udlånt af Fritz Hansen Møbler.

 

Kommende arrangementer