5 skarpe til Thomas Sehested fra We are AM

5 skarpe

29. september 2016

Branding X Fødevarer X Lolland-Falster

På årets folkemøde på Bornholm teamede branding-eksperterne fra We are AM op med Madkulturen for at drøfte, hvordan man kan skabe vækst og velstand i Danmark ved at løfte den kulinariske kvalitet. AM udviklede over to dage en prototype for Lolland som fødevareregion. Design denmark spurgte Founding Partner Thomas Sehested, hvad der kom ud af designmetoden.


Med ‘Madmission Live’ ville I udfordre folkemødeformen og den klassiske paneldebat – hvad er der galt med den?

Folkemødet er en fantastisk platform for udveksling af tanker, ideer og synspunkter. Men hvis Folkemødet skal bevare sin autenticitet og relevans også for folk uden for rækken af Tordenskjolds soldater, er det vigtigt at tænke i andet end debatter. Der er en del automatpilot – det er ikke alt, der kan klares med 45 minutters diskussion mellem tre politikere og en moderator. Nogle ideer og løsninger kræver en anden form, en anden løsning. Vores bud var et åbent designværksted live med løbende interaktion mellem designere og deltagere. Vi var så heldige at etablere samarbejde med Madkulturen om Folkemødet – under temaet ‘Madmissionen Live – hvad kan fødevarer gøre for hele Danmark?’.

“Nogle ideer og løsninger kræver en anden form, en anden løsning. Vores bud var et åbent designværksted live med løbende interaktion mellem designere og deltagere.”


Hvordan udvikler man en holdbar branding- og kommunikationsstrategi på 24 timer?

Det kan man selvfølgelig ikke. Men man kan vise, at design og branding er en mulig løsningsgenerator for nogle af de store problemer, som samfund og erhvervsliv arbejder på at finde løsninger på.


I lægger op til, at Lolland har brug for en ny fortælling om sig selv – noget, der kan genskabe stoltheden hos de lokale. Hvordan kommer et københavnerbaseret designbureau under huden på den lollandske befolkning?

Det er altid godt at få et sæt friske øjne på en problemstilling eller udfordring, hvor man er kørt fast, eller hvor man måske ikke helt ved, hvordan det kan løses. Vi har været i gang med en lignende proces for Bornholm, så vi har jo referencerne og øjnene stift rettet mod de dele af Danmark, som ikke er storkøbenhavnske.


Hvad er det for et ‘design-take’, der er på Madmission-projektet?

Vi fandt frem til fire tilgange – en der handlede om mad, som vi kaldte ‘Madøerne’, en der tog udgangspunkt i lokale iværksættere, den kaldte vi ‘Dyrk Lolland-Falster’, en anden mere businessorienteret vej, kendt under navnet ‘Holland-Falster’ og endelig en sidste gakket vej, som skulle redefinere Lolland-Falster som sukkerets svar på champagne – den kaldte vi ‘Sugarland’. Og hvad hedder borgmestre i Sugarland – sugardaddies, selvfølgelig.

madmission3


Hvordan skal brandingstrategien implementeres?

I første omgang var det jo et tænkt projekt, men når det handler om place-branding er det et spørgsmål om at inddrage de forskellige parter, som er nødvendige for projektet. Så der skal holdes møder med politikere, erhvervsliv og borgere – som alle skal inddrages, høres og medvirke. Det skal vi snakke videre med de to kommuner i regionen om – Lolland og Guldborgsund kommuner.