5 skarpe til Pia Jette Hansen fra Bellevue Teatret

5 skarpe

12. april 2018

Design denmark stiller 5 skarpe til Pia Jette Hansen, direktør på Bellevue Teatret – et teater hvor design spiller en væsentlig rolle, og ikke kun på scenen.


Hvorfor har et teater som Bellevue fokus på dansk design?

Bellevue Teatret ER dansk design. Og ved at have særligt fokus på, at vi står midt i en design-perle, mener jeg, at vi kan folde en oplevelse ud til gæster i vores hus, som kun vi på Bellevue Teatret har muligheden for at fortælle.  Det er derfor heller ikke tilfældigt, at Bellevues næste store premiere bliver en smuk danseforestilling, hvor vi hylder dansk design og nogle af de store designere og deres ikoner.


Hvordan afspejler dette fokus sig i teatrets aktiviteter?

Netop fordi vi dagligt arbejder i Arne Jacobsens arkitektur og design, synes vi, at det er oplagt, at vi zoomer ind på dansk design i en teaterfortælling. Det gør vi med danseforestillingen ‘Danish Design –  fra Ægget til Svanen’. Det bliver en forestilling om design. Det at skabe. Vi synes selv, at vores afsæt i Den Grimme Ælling er helt oplagt. I respekt for Arne Jacobsen i 60-året for hans ikoniske designs, Ægget og Svanen. Derudover retter vi vores blik mod dansk design så meget som muligt. F.eks. ved særarrangementer med arkitekter, rundvisninger, vores kommende ‘Design Bar’ og udstillinger.


Hvorfor skal designinteresserede opleve forestillingen ‘Danish Design’?

Designinteresserede skal opleve ‘Danish Design’ af flere grunde. Først og fremmest fordi det bliver en smuk og poetisk forestilling, hvor designet i scenografien i den grad bliver en oplevelse. Den bliver skabt af den unge Reumertvindende scenograf, Benjamin la Cour. Jeg glæder mig også til at se de super dygtige dansere til musikken af Mike Sheridan og Jesper Mechlenburg. Designinteresserede – og alle andre – skal også se forestillingen bl.a. for at pirre nysgerrigheden om det at skabe. Hvordan? Hvorfor? Hvor kommer vores designtrang fra? Hvorfor er vi en nation som brander os på at designe? Den diskussion vil vi på Bellevue Teatret gerne lytte til og være en del af.


Hvilke andre aktiviteter præsenterer Bellevue Teatret?

Vi har virkelig mange aktiviteter. Ud over designfokus i aktiviteterne har vi en stor kærlighed for forestillinger, der får familier i teatret. Lige nu har vi sat en hæsblæsende version af familieklassikeren ‘Cykelmyggen Egon’ op. Med dans, hip hop, cykelakrobatik og selveste Flemming Quist Møller på scenen som fortæller. Han udstiller samtidigt sine værker i huset. ‘Folk og Røvere i Kardemomme By’ er blevet den hyggeligste juletradition herude for flere generationer. Og ellers jagter vi vores eget DNA ved at sætte huset i spil – og tænke Arne Jacobsen med i alt. Derfor har vi en nyskrevet forestilling, ‘Bellevue Badehotel – en strandvejsfarce’, som kommer til at spille fra d. 18. august. Vi italesætter selve huset som vores største aktiv. Det mener jeg er meget, meget vigtigt.


Hvad er dine ambitioner med Bellevue Teatret?

Jeg blev ansat som direktør for Bellevue Teatret i oktober 2017. Siden har jeg haft ambitioner om, at Bellevue Teatret bliver centrum for gode oplevelser for alle aldre og for gæster fra ind- og udland. At vi får udnyttet teatrets helt fantastiske arkitektur og beliggenhed meget bedre. Dyrehaven og Bellevue Strand bliver jo besøgt af mange tusinde mennesker, og derfor skal vores hus også være åbent, når folk allerede er herude. Fremover vil man derfor opleve Bellevue Teatret som en partner, der er åben, seriøs og engageret i den samlede fortælling om dansk design. Og selvfølgelig som et teater, der præsenterer fantastiske teaterforestillinger.