NavneNyt: Rikke Ullersted bag platformen THE UPCYCL

NavneNyt

25. marts 2020

Nyt værktøj til den ansvarlige designer

En oplagt måde at designe ansvarligt på, er ved at upcycle eksisterende overskudsmaterialer. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at metoden som regel medfører et tidsforbrug på anskaffelse, der ikke er profitabelt for særlig mange. Heldigvis er der nu lanceret en platform, som gør upcycling nemt ved at samle restmaterialer og biprodukter ét sted.

THE UPCYCL er navnet på den internationale platform, som tilbyder et overblik over ensartede produktionelle restmaterialer i tilfredsstillende volumener – så disse kan erstatte tilsvarende nyproducerede komponenter i forsyningskæden. Platformen er medlemsbaseret.

Idéen bag THE UPCYCL blev skabt af Rikke Ullersted, tidligere partner i designvirksomheden Made by Makers, da hun selv mødte store udfordringer med at gøre sit design ansvarligt.

På THE UPCYCL‘s hjemmeside kan du finde mere information om medlemsskaber og materialer i databasen.