Designmuseum Danmark 2020

COVID-19

14. maj 2020

Der er faglige ting vi kommer til at savne i den nærmeste fremtid. Projekter og udstillinger, der ikke blev foldet ud, planer og produktioner, som må aflyses, alt sammen konsekvenserne af en pludselig pandemi. Der er måder at nyde og bruge kultur og design på, som er forandret, men der er også noget vi skal vænne os til at savne længere end både frygtet og forventet.

Designmuseum Danmark er internationalt førende på sit felt og på top 10-listen over museer i Danmark. Det er samtidig et helt unikt og historisk sted for alle, som fysisk vil opleve den særligt originale, danske designhistorie. En designhistorie, som har sat vores lille land på verdenskortet og holdt det der.

Designmuseum Danmark meddeler, at deres nuværende lukning forlænges til udgangen af 2021. Grunden er den dikterede nedlukningsperiode, forventningerne om en nærtstående usynlig turisme og en økonomisk kurve, der er vendt på hovedet på to sekunder og to uendelige måneder.

Til gengæld vil museet udnytte tiden til at re-designe forretningsmodellen og re-novere de fredede bygninger inden genåbningen. Som medlem af Repræsentantskabet ved Designmuseum Denmark, for Design denmark, er det særligt trist at se, hvordan den uventede pandemi har rystet et imponerende museum drevet på kærlighed og klogskab. Det er af historisk vigtighed for den dansk design-kulturhistorie, at museet overlever bedst muligt og det kræver desværre historisk voldsomme handlinger på museet.

Der er næppe tvivl om, at denne beslutning, der er en af de første meget markante reaktioner på de barske vilkår, kulturen og museerne lider under i denne tid, kommer til at vække genklang i offentligheden.

Pil Bredahl, faglig næstformand Design denmark

Læs Designmuseum Danmarks pressemeddelse her.

Fotokreditering: Nikolina Olsen-Rule, Designmuseum Danmark