NavneNyt: Mathilde Serup ny leder af IBD på KADK

NavneNyt

15. maj 2020

Pressemeddelelse fra KADK: “I mødet med andre fagligheder bliver vi skarpere på vores egen”. Det siger Mathilde Serup, der netop er udnævnt som institutleder. Hun mener, at der ligger et kæmpe fagligt potentiale i mødet mellem arkitektur og design.

Med Mathilde Serup får Institut for Bygningskunst og Design (IBD) en ny leder med erfaring inden for innovation og med en stærk fornemmelse for de idéer og kompetencer, som kan udvikles, når flere fagligheder arbejder sammen.

“Institut for Bygningskunst og Design har med et unikt tværfagligt udgangspunkt en afgørende rolle i at uddanne arkitekter og designere, der kan bidrage med at løse fremtidens høj-komplekse udfordringer”, siger Mathilde Serup.

Institut for Bygningskunst og Design rummer uddannelserne Glass & Ceramics, Fashion, Clothing & Textiles, Spatial Design, Møbel & Objekt samt Strategic Design & Entrepreneurship.

Som ansvarlig for instituttets kandidatprogram Strategic Design and Entrepreneurship har hun været tilknyttet KADK siden 2017. Hun tiltræder sin nye stilling d. 1. juni 2020 og overtager endeligt stillingen som institutleder d. 1. september, og afløser dermed Irene Lønne, der efter sommerferien skal være leder af KADK’s nye enhed for erhvervssamarbejder.

“Mathilde Serup brænder for at fastholde arkitekt- og designuddannelsernes høje niveau. Jeg glæder mig derfor meget til samarbejdet og er sikker på, at Mathilde bliver et kæmpe aktiv”, siger Mathilde Aggebo, der er er dekan for designuddannelsen og overordnet leder for uddannelserne under IBD.

“KADK får en institutleder med stor viden fra krydsfeltet imellem arkitektur og design. Hun har både erfaring som iværksætter og solid ledelseserfaring, og hun kommer desuden med spændende ideer til styrkelse af det tværfaglige studie- og forskningsmiljø og visioner for samarbejder med erhvervene”, siger hun.

Mathilde Serup har som programansvarlig for uddannelsen Strategic Design and Entrepreneurship erfaret, at der ligger et kæmpe fagligt potentiale i mødet mellem arkitektur og design, og at mange nye ideer og muligheder opstår, når designere og arkitekter tænker ind i samme problemstilling.

“Man går ud over – og bliver skarpere på – egne kompetencer. Jeg har oplevet, at de studerende udvikler og lærer noget nyt at være en del af fælles projekter”, siger hun.

“Jeg glæder mig til sammen med engagerede forskere og undervisere på IBD at udvikle viden og uddannelse med mennesker og kontekst som udgangspunkt. Vi skal sammen sikre, at de studerendes tilgang er med til at drive samfundsmæssige forandringer, og at de i mødet med andre fagligheder byder ind med design- og arkitekturfaglighed på højeste niveau. Det kræver flere strategiske samarbejder, så designere og arkitekter fortsat er relevante i den omverden, vi indgår i. Jeg tror på, at den tilgang vil sætte en ny dagsorden fremover”.

Mathilde Serup er uddannet arkitekt fra KADK og har desuden en mastergrad i ledelse og innovation fra CBS og Aarhus Universitet.

Frem til 2017, hvor hun blev ansat på KADK, har hun bl.a. været direktør i et arkitektfirma og partner i en konsulentvirksomhed, der udvikler og driver strategiske partnerskaber for bæredygtig udvikling og vækst. Med udgangspunkt i erfaringer fra arbejdet med organisation, forretningsudvikling og innovation understreger den nye institutleder, at den kunstneriske og praksisorienterede tilgang er kernen i uddannelserne på IBD.

“Jeg ser den kunstneriske tilgang som vores raison d’etre på KADK. Det er vores tilgang til komplekse problemer at være analytiske og afsøgende”, siger hun.

Fotokreditering: wichmann + bendtsen