Danish Design Award 2020: Her er årets vindere

Danish Design Award

2. juni 2020

Et læringskit fra LEGO, et ergonomisk korrekt toilet og en e-færge er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev overrakt tirsdag eftermiddag. Grundet COVID-19 blev prisfesten ikke som vanligt afholdt i Industriens Hus, men i stedet sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København. Se det online awardshow her!

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

Vinderne af Danish Design Award 2020

Se alle årets finalistløsninger her.

Dansk design skaber værdi

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og Design denmark.

Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center:

”Corona har ændret meget – også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden – derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre.”

Abelone Varming, adm. direktør, Design denmark:

”Den danske designscene er stadig førende inden for banebrydende design med fokus på æstetik, funktion og med mennesket i centrum. Og i kriser som nu kan netop design være altafgørende for, hvordan vi kommer igennem. Danmark er, som internationalt anerkendt designnation, rig på designkompetencer, og hele det danske samfund oplever lige nu en absurd tryktest på disse styrker. Og det virker! Nu handler det om at fokusere på den læring, vi gør os under COVID-19, i forhold til at imødekomme den store krise: Klimaet. Ikke alt er design, men design kan med fordel anvendes alle steder – især når vi oplever krise. Det er den forskel, vi som designfag gør, og som vi sammen fejrer med Danish Design Award.”

Download alle pressefotos her.