Kulturministeriet: Ansøgningsfristen for den midlertidige kunststøtteordning forlænges

COVID-19

25. juni 2020

Den midlertidige kunststøtteordning for kunstnere med kombinationsindkomst kan nu søges helt frem indtil d. 8. juli 2020. Dermed er fristen forlænget med en måned.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

“Det er vigtigt, at vi hjælper så mange som muligt, som er kommet i økonomisk klemme på grund af COVID-19. Jeg har besluttet at forlænge ansøgningsfristen for den midlertidige kunststøtteordning med en måned, så endnu flere kan nå at søge ordningen, og vi dermed kan hjælpe endnu flere kunstnere, der oplever økonomiske udfordringer i denne svære tid. Jeg håber, at den nye frist gør, at flere søger ordningen.”

Grundet den ekstraordinære situation med COVID-19 oprettede regeringen med bred opbakning fra Folketingets partier en midlertidig kunststøtteordning for professionelle kunstnere med kompensation for tabt indtægt på deres kunstneriske virke. Ansøgningsfristen for ordningen har været d. 8. juni 2020. Den er nu forlænget indtil 8. juli 2020.

Ordningen har fokus på, at professionelle kunstnere med en væsentlig tilknytning til den danske kunstscene inden for arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk og design, musik, scenekunst og andre kunstområder kan søge om støtte til den kunst, de normalt skaber.

Ordningen retter sig mod kunstnere med A- og B-indkomst og skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på mindst 8.333 kroner månedligt i gennemsnit.

Læs om ordningen her.

For yderligere oplysninger kontakt:
Kulturministeriets pressetelefon: +45 22 76 51 16
Kulturministeriets Corona-hotline: +45 33 74 50 00