KADK Afgang 2020 – Løsninger på tidens store udfordringer

Designskolerne i Danmark

3. juli 2020

Klima. Sundhed. Demokrati. KADK’s afgængere tager livtag med tidens helt store udfordringer i dette års 280 kandidatprojekter, der bærer præg af, at FN-målene har været med helt fra starten af deres uddannelse.

Det er de helt store tematikker, der optager årets afgængere. Med dyb, kontekstuel forståelse for samfundets store udfordringer bidrager årets afgangsprojekter med overbevisende bud på, hvordan vi kan indrette os mere bæredygtigt og sundt og støtte op om de demokratiske institutioner.

”Jeg er afsindig stolt over årets projekter, der demonstrerer, at vores afgangsstuderende har valgt at beskæftige sig indgående med at udvikle idéer, løsninger og forslag på de nationale og globale udfordringer, der presser sig mere og mere på”,

siger rektor Lene Dammand Lund og fortsætter

“Vores studerende kan rent faktisk bidrage med helt konkrete anvisninger til, hvordan vi kan udvikle vores samfund i en mere bæredygtig retning”.


Sundhed, klima og demokrati i fokus

Monica Louise Hartvigsen: BACTERIA DYE – THE PIGMENT OF THE FUTURE

De studerende har haft FN’s Verdensmål som pejlemærke, ikke blot i forbindelse med afgangsprojekterne, men helt fra deres bacheloruddannelse. Og blandt de store temaer der tages op, skiller klima, sundhed og demokrati sig særligt ud.

Hvordan vil København fx se ud, hvis byen skal være selvforsynende? Hvordan renser man byggegrunde med svampe, eller hvordan kan man indfarve tekstiler ved hjælpe af bakterier. Hvordan kan spil hjælpe til at bearbejde sorg eller psykisk sygdom? Og hvordan gør vi vores demokratiske bygninger mere transparente og borgernære?

Anna Nicolaysen & Julie Hvid Petersen: THE ORGANIC SYSTEM


Virtuel afgangsudstilling til september

I år har afgængerne i en længere periode været nødt til at arbejde hjemme på grund af COVID-19, og alle eksamener har derfor været baseret på digitale præsentationer, hvilket har givet yderligere fokus på koncepter og digitale visualiseringer

COVID-19 er også grunden til at KADK ikke laver en stor fysisk afgangsudstilling her til sommer.

I stedet bliver de 280 projekter vist frem på en stor virtuel udstilling, der går i luften til september. Her vil alle, der er nysgerrige – eller som leder efter en ny kreativ kandidat til deres virksomhed eller arbejdsplads – kunne gå på opdagelse i samtlige afgangsprojekter.


Kontakt

Kontakt KADK

Øverste billede er fra Alexandra Mølvang og Amalie Gielovs afgangsprojekt: Healing product design in a neonatal context.