Markant samarbejde: Statens Kunstfond og Chicago Architecture Biennial

Udstillinger

3. august 2020

Statens Kunstfond har indgået et markant samarbejde med den største arkitektur- og designbegivenhed i USA – Chicago Architecture Biennial. Med dette får danske kunsthåndværkere, designere og arkitekter muligheden for, at profilere sig på en central international scene.

“Samarbejdet med Chicago Architecture Biennial bliver på flere måder banebrydende, og vi glæder os meget til at invitere kunsthåndværkere, designere og arkitekter til at bidrage til samarbejdsprojektet med biennalen. Projektet har fokus på, hvordan vi designer og bruger vores byer, og på at arbejde stedsspecifikt med hyperlokale potentialer og udfordringer. Noget, som er en stor styrke hos de danske udøvere, og som vi glæder os til at se bud på.”

Anne Blond, Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design
Ellen Braae, Udvalgsleder for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitekter

Del af USA-satsning

Det er første gang de to udvalg, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design og Projektstøtteudvalget for Arkitektur, i fællesskab går sammen med den prestigefyldte Chicago Architecture Biennial om at skabe en mulighed for et markant tværfagligt projektsamarbejde.

Samarbejdet er en del af Statens Kunstfonds strategi om at skabe muligheder for danske udøvere i USA.

Chicago Architecture Biennial samler mere end 500.000 arkitektur- og designprofessionalle fra hele verden, og er en central international platform for udvikling på området. Danmark var for første gang repræsenteret med et officielt bidrag i 2019 med det stedsspecifikke værk ‘Cabbage Patch’ af Gamborg/Magnussen.

Efter sommerferien løfter Statens Kunstfond sløret for detaljerne af samarbejdet med biennalen.

Om Chicago Architecture Biennial

  • Biennalen er blevet afviklet hvert andet år siden 2015.
  • Biennalen samler arkitekt- og designprofessionelle fra hele verden.
  • Biennalen har mere end 500.000 besøgende.

Fotokreditering: Statens Kunstfond