Ansøg om at bliv del af Statens Kunstfonds karriereprogram ‘Den unge kunstneriske elite’

Open call

6. august 2020

Statens Kunstfond vil sætte turbo på unge talenter og giver igen i år de mest talentfulde unge kunstnere og kunstnergrupper inden for alle kunstarter muligheden for at blive en del af karriereprogrammet ‘Den unge kunstneriske elite’.

Unge kunstnere kan ansøge om at blive del af et to-årigt udviklingsprogram, der skal sætte fart på udviklingen i Danmark og internationalt for unge talenter inden for design, arkitektur, kunsthåndværk, billedkunst, film, litteratur, musik og scenekunst – og krydsfelterne mellem dem.

“Jeg søgte, fordi jeg gerne ville udvikle mig og godt kunne tænke mig noget økonomi, der kunne gøre mig lidt mindre nervøs for, om det lige havde mainstream-appel; så jeg kunne fokusere lidt mere på at lave store og interessante værker.”

Lydmor, musiker udvalgt til karriereprogrammet i 2018

‘Den unge kunstneriske elite’ består af et individuelt kunstneriske karriereforløb planlagt i fællesskab med erfarne konsulenter. Kunstnerne kan bl.a. fokusere på, at få fodfæste på nationale eller internationale kunstscener.

“Vi skaber en bog om vores byggesystemer, et online arkiv og endelig en udstilling om materialer og teknikker. Vi kan virkelig anbefale unge og nye grupper at ansøge denne pulje, for processen er ekstrem udbytterig.”

Arkitektgruppen Archival Studies, del af programmet siden januar 2020

Ved uddelingen i 2019 blev 16 talenter del af ‘Den unge kunstneriske elite’. De udvalgte arbejder på tværs af genreskel, på danske og internationale kunstscenerog med kunst for bl.a. børn og unge.

I år planlægger Statens Kunstfond at udpege 15-20 nye navne.

Ansøgningsfrist: 2. september 2020.

Om ‘Den unge kunstneriske elite’

  • Karriereprogrammet blev igangsat i 2018 for at løfte nye danske talenter inden for design, arkitektur, kunsthåndværk, billedkunst, film, litteratur, musik og scenekunst – og krydsfelterne mellem dem.
  • Kunstnerne, der udvælges, får et tilskud til et helt individuelt to-årigt forløb med fokus på både kunstnerisk og karrieremæssig udvikling. Det to-årige forløb skal udvikles i samarbejde med en professionel konsulent.
  • Karriereprogrammet giver talenterne mulighed for, at udvikle deres kompetencer, så de kan få foden indenfor på nationale og internationale kunstscener.

Læs mere om ‘Den unge kunstneriske elite’ og ansøgningsproceduren her.

Fotokreditering: Statens Kunstfond, MYKA, Natten. Foto: Morten Arnfred