Designerne kommer til undsætning

COVID-19

21. august 2020

MDd Mads Miltersen har designet et albuehåndtag, en løsning som særligt kan finde anvendelse i de offentlige institutioner.

L-bow er skabt i et tæt samarbejde med virksomheden Randi A/S. L-bow er sat i produktion og er netop i disse dage klar til levering.


Det er vist ikke nødvendigt at forklare hvorfor L-bow er et værdiskabende produkt, for i en tid hvor håndhygiejne er noget som alle tænker på dagligt, kender mange nok det scenarie hvor man kommer til en dør som man akavet prøver at få op med albuen. Dørhåndtag er en stor kilde til potentiel spredning af virus og bakterie og det var denne problemstilling der inspirerede designer og arkitekt Mads til at designe et smukt og enkelt greb, som netop gør det muligt at åbne og lukke en dør ved brug af albuen i stedet for hånden.

Målet var at udvikle et greb, som kan monteres på de fleste eksisterende dørgreb uden brug af værktøj, skruer eller møtrikker. L-bow grebet er støbt i plast i ét stykke og klikker nemt på eksisterende dørgreb. Montagen kan udføres på kort tid af de fleste mennesker. Det er ikke nødvendigt at tilkalde håndværkere eller finde værktøj frem. På samme måde kan L-bow grebet afmonteres nemt og hurtigt f.eks. for rengøring. Det efterlader ingen mærker på det eksisterende greb.

”Første ide kom i starten af Corona nedlukningen. Og produktet er færdigt nu. Så designprocessen tog kun omkring 4 måneder.”

Siger Mads Miltersen 


Fokus på de offentlige institutioner

”I hvilken sektor/branche ser i l-bow gøre den største forskel?”

” Fra starten har fokus været på at udvikle et greb til offentlige institutioner, hospitaler og plejecentre. Faktisk er en af varianterne specifikt designet til et greb, der bruges ofte på sygehusene. Men vi ser absolut også virksomheder, offentlige institutioner, skoler og private som potentielle målgrupper. Døre til toiletter, der bruges af flere mennesker kunne være et godt eksempel. Indgangsdøre til kontorer, mødelokaler, klasselokaler og butikker kunne også gøre brug af grebene. Alle steder hvor man kan få brug for at åbne dør, uden brug af hænderne.”


”Passer L-bow til de fleste dørhåndtag?”

”Der er 4 modeller, som primært er tilpasset de mest udbredte greb fra Randi og deres tyske moderfima Eco-Schulte, men jeg gætter på, at de også kan passe til mange andre lignende greb på markedet. Albuehåndtaget fås til dørhåndtag med diametre på 16 mm, 19 mm eller 21 mm.”Lidt om designprocessen

Det nye produkt er udviklet udelukkende ved hjælp af 3d cad software kombineret med 3d printede modeller til vurdering af design og funktioner. Det krævede ca. 30 iterationer at nå frem til det endelige design. Den hurtige udveksling af cad filer og computergenerede illustrationer mellem Randis udviklingsafdeling og Mads Miltersen Design, gjorde det muligt at udvikle produktet i løbet af kort tid og helt uden behov for fysiske møder. Mads Miltersen tog kontakt til Torben Jensen, direktør for Randi A/S i slutningen af april og de færdigproducerede produkter ligger som sagt nu klar til salg.


Om Mads Miltersen

Mads Miltersen er uddannet på Kunstakademiets arkitektskole i 1994 og har siden 1997 haft egen tegnestue indenfor produktdesign og arkitektur. Med kunder som f.eks. Egholm Maskiner A/S, Jydepejsen A/S, Kirk Electronic A/S, AS Dansk Shell og Aluparts A/S. Parallelt med det selvstændige arbejde, underviser han derudover på AU BDE (Business Development Engineer) i Herning og HTX i Holstebro. 

For mere information kontakt

Randi A/S, Torben Jensen 
E-mail: t.jensen@randi.dk 
Tlf.: 87123551 
Mobil: 40627522

Eller

Mads Miltersen 
E-mail: mads@miltersen.dk 
Tlf: 30501252