MDd Heidi Zilmer starter designvirksomheden Northern Decorations med Julie Berthelsen

NavneNyt

24. august 2020

Heidi Zilmer er kendt for sine håndmalede tapeter og smukke vægmalerier så da hendes svigerinde musiker Julie Berthelsen så, hvordan Coronakrisen ville ramme musikbranchen, blev de to kvinder enige om at realisere en fælles drøm, nemlig at starte en ny designvirksomhed, Northern Decorations, der omsætter bl.a. Grønlands inspiration til moderne designs.


Idéen om et samarbejde har været undervejs i noget tid. Begge kvinder arbejder selvstændigt med design, mønstre og farver. Og begge er kreative ildsjæle og passionerede skabere.

“I alle de år vi har kendt hinanden, har vi brugt hinanden som sparringspartnere i det, vi hver især lavede, fandt på, drømte om og skabte.”

Julie Berthelsen

Og det er foregået på professionelt plan:
Julie har i de sidste mange år arbejdet med design af hhv. tøjkollektioner og smykkekollektioner ved siden af sine mange jobs som sangerinde.
Heidi har i mange år designet mønstre og motiver til tekstil- og tapetbranchen, og arbejder bl.a. sammen med designvirksomheden Rosendahl Design Group.


100 håndlavede plakater fik succes via instagram

Sammen har Julie og Heidi nu skabt en kollektion af grønlandsk inspirerede plakater og tapeter.
De første 100 plakater blev håndlavet og håndforgyldt i april, da hele Danmark var lukket ned og gået i dvale. Da designduoen lagde nyheden op på Instagram, gik det pludselig stærkt. De første 10 håndlavede plakater blev solgt den første dag, og der kom dagligt nye forespørgsler på farver, motiver og produkter. Der blev solgt plakater til kunder i Grønland, Danmark, Italien, Norge og Frankrig. Ja, der blev endda bestilt et stort unika-kunstværk, der blev sendt ekspres til Grønland.
Skabte grundlag for Northern Decoration

Den positive modtagelse gav kapitalen og fundamentet til at stifte virksomheden Northern Decoration ApS. Og så gav det en masse håb og tro på, at det hele nok skulle gå, selv om verden gik i stå.

“Vi knoklede sammen på værkstedet med at producere de håndlavede plakater, der solgte som varmt brød igennem april og maj måned. Det gav en masse god energi at komme i gang, og vi havde pludselig tiden til at gøre noget ved vores fælles drøm.”

Julie Berthelsen
Ny kollektion præsenteret i København

I juni og juli er der blevet arbejdet hårdt på at digitalisere de nye designs, finde samarbejdspartnere og lave prøveprint af de nye plakater. Den 31. juli og 1. august blev den nye kollektion præsenteret på livsstilsmessen i Det Grønlandske Hus i København med stor succes.

Nu er hjemmesiden klar, og det er Julie og Heidi i den grad også:

”Vi glæder os til at præsentere vores nye designs og folde vores kreativitet ud på nye måder og i nye brancher.”


Kontaktinformation:

E-mail: mail@northerndecoration.com
Tlf: +4560136029 / +299 278936
www.northerndecoration.com

Fotokreditering: Northern Decorations