NavneNyt: Morten Albæk er ny bestyrelsesformand hos Designskolen Kolding

Designskolerne i Danmark

3. september 2020

Med et indgående kendskab til både uddannelse og erhvervsliv træder Morten Albæk ind i Designskolen Koldings bestyrelse

Udtrykket ’the perfect match’ ligger lige for om valget af Designskolen Koldings nye bestyrelsesformand. Morten Albæk er filosof, forfatter og CEO for virksomheden Voluntas, der rådgiver virksomheder, ledere og regeringer. Den nyslåede bestyrelsesformand understreger i virksomhedens præsentation, at han rådgiver i ”hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet.”

Ordet meningsfuld indkapsler præcist det, som er afsættet for Designskolens uddannelse og forskning; Design skal give mening for mennesker og for miljøet. Med en vidtforgrenet erfaring, der spænder fra Direktørposter i Vindmøllefabrikken Vestas over Danske Bank til den nuværende position som Founder og CEO for konsulentfirmaet Voluntas, har Morten Albæk stor indsigt i erhvervslivet. I tilgift er han begunstiget med et indgående kendskab til uddannelsesverden, og han har bl.a. i en årrække været adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet.

– Morten Albæk er det helt oplagte valg til formand for skolens bestyrelse. Han har formået at bringe filosofien ned fra bjerget og gjort den anvendelig – ikke mindst i sit mangeårige virke i erhvervslivet, og han har igennem hele sin karriere formået at bryde skellet mellem humaniora og hardcore business. Lige præcis dét har vi brug for at gøre inden for designfaget. Med sine stærke kommunikative evner er jeg sikker på, at Morten Albæk kan bygge bro mellem erhvervslivet og vores unge designstuderende og dermed styrke skolens vigtigste arbejde – at gøre vores studerende relevante for erhvervslivet – og naturligvis også vice versa, siger ny næstformand i bestyrelsen, Merete Due Paarup, der efter et år på posten som bestyrelsesformand med stor glæde giver stafetten videre til Morten Albæk.

Designskolen Koldings samlede bestyrelse tæller medlemmer fra såvel designbranchen som det regionale og lokale politiske liv. Netop kombinationen af lokal forankring og såvel nationalt som internationalt udsyn vil sikre kontinuitet og dermed skabe de bedste rammebetingelser for at lægge en ambitiøs strategi for Designskolen de kommende år.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage fat på arbejdet som bestyrelsesformand for Designskolen Kolding, som jeg anser som et af de mest spændende designuniversiteter i verden. Sammen med den nuværende bestyrelse vil jeg arbejde for, at vi kan demokratisere design og derved gøre design til en kompetence, som er selvfølgelig i enhver progressiv virksomhed og organisation. Og så er det min ambition at give Designskolen Koldings nye, visionære rektor, Lene Tanggaard, den bedst mulige opbakning til, at vi sammen med medarbejdere og studerende kan gøre skolen til en af verdens førende inden for designuddannelse og -forskning, siger Morten Albæk.

Om Morten Albæk

  • Founder & CEO, Voluntas – et 32-mands konsulentfirma, der er specialiseret i at rådgive virksomheder, fonde, ejerkredse, bestyrelser og ledelser i, hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet.” (2015-)
  • Chief Marketing Officer, Vestas (2009-2015)
  • SVP for Idéudvikling og Innovation, Danske Bank (2002-2008)
  • Fem år i træk på The Internationalists liste Top 100 Most Influential CMO’s (2011-2015)
  • Blandt The Internationalists ‘20 Inspiring Marketers of the First 20 Years of the 21st Century’ (2020)
  • Forfatter til fire bestsellere – senest ’Ét liv, én tid, ét menneske: Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv,’ (2018) der udkom på engelsk i oktober 2019 under titlen ’One Life: How we forgot to live meaningful lives’, og er ydermere på vej til udgivelse i Sydkorea, Ukraine, Frankrig, Rusland, Norge, Serbien, Tyskland i 2020-2021.
  • Adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet 2008-2019
  • Cand.mag. i historie og filosofi