Ny tilskudspulje til SMV’er: Få 25.000 kr. til din grønne omstilling

Uncategorized

15. september 2020

Der var rift om puljen, sidst SMV:Digital uddelte grønne støttemidler til små og mellemstore danske virksomheder. Fra på mandag den 7. september var der igen åbent for ansøgninger, og der er stadig mulighed for at søge puljen med 25.000 kr.

Mandag den 7. september åbnede SMV: Digital en ny ansøgningsrunde til sin grønne tilskudspulje. Her kan virksomheder søge om 25.000 kr. eller 100.000 kr. til private rådgivningsforløb inden for områder, hvor digitalisering, teknologi og data kan bidrage til den grønne omstilling. Ifølge Janus Sandsgaard, digitaliseringspolitisk fagchef i Dansk Erhverv, er det en oplagt mulighed for virksomheder, der gerne vil booste deres grønne omstilling.

“SMV:Digital giver de små og mellemstore virksomheder en konkret håndsrækning i den vigtige men også svære digitale omstilling. Ordningen har kørt over flere omgange, og nu altså med vægt på det grønne. Det er helt i tråd med, hvad vi siger om, at den grønne og digitale omstilling går hånd i hånd,”

Udtaler Janus Sandsgaard

Sidst SMV:Digital uddelte grønne tilskud, var der kamp om midlerne, der uddeles løbende. Derfor kan der søges og uddeles allerede, når puljen åbner kl. 9. mandag d. 7. september.

Hent ansøgningsskemaet her: smvdigital.dk

“Der er rift om pengene, og sidst blev puljen tømt på få timer. Jeg vil derfor opfordre alle interesserede til at forberede sig og sidde klar, når puljen åbner,”

siger Janus Sandsgaard og tilføjer endnu et godt råd til de virksomheder, der søger:

“Husk: Det her er ikke en skønhedskonkurrence i, hvem der har den vildeste ide. Det handler om at leve op til kriterierne og gøre noget helt konkret.”

Der kan eksempelvis søges om støtte til projekter inden for grøn produktudvikling eller grøn forretningsudvikling. Det kan være alt fra kunstig intelligens og machine learning til optimeret produktdesign eller 3D print til udvikling af prototyper. Her finder du kriterierne og kan læse mere om processen: smvdigital.dk – ansøgningskrav. Spørgsmål og svar om tilskudspuljerne i SMV: Digital Hvem kan søge 25.000 kr.? Virksomheder, der har et dansk CVR-nr, mellem 2 og 20 ansatte og en omsætning på max. 50 mio. euro og/eller en balance på max. 43 mio. euro. Projektet, der søges til, skal bl.a. bidrage til at realisere vækstambitioner, indebære digital eller teknologisk nyhedsværdi for virksomheden samt skabe en forventet grøn effekt i virksomheden eller produktet. Hvad får man ud af at det? En tilskudsvoucher på 25.000 kr. til privat rådgivning samt deltagelse i en indledende digital workshop om grøn og digital forretningsudvikling. Forløbet varer seks måneder. Hvem kan søge 100.000 kr.? Virksomheder, der har et dansk CVR-nr, mellem 3 og 249 ansatte og en omsætning på mindst 2 mio. kr. og/eller en balance på max. 43 mio. euro. Projektet, der søges til, skal bl.a. bidrage til at realisere vækstambitioner, indebære digital eller teknologisk nyhedsværdi for virksomheden samt skabe en markant og målbar grøn effekt i virksomheden eller produktet. Hvad får man ud af at det? Forløbet varer 12 måneder og giver en tilskudsvoucher på 100.000 kr. til privat rådgivning.

Læs mere her: smvdigital.dk