NOK SE, IKKE RØRE – Udstillingen er åben

Designskolerne i Danmark

16. september 2020

Virushåndtering, angst, kønsproblematikker, anti-forbrug.

I denne uge åbner Designskolen Koldings Afgangsudstilling 2020 med titlen LOOK DON’T TOUCH – Men du kan allerede nu se udstillingen i et online katalog på Designskolen Koldings hjemmeside. Og vi kommer vidt omkring, når bachelorer og kandidater viser, hvordan de bruger design til at tackle tidens store dilemmaer – for første gang side om side i et nyt fysisk & virtuelt udstillingsformat.

De nye designere afslutter deres uddannelse og springer ud i skyggen COVID-19. De har færdiggjort deres afgangsprojekter på afstand af skolen, værksteder, samarbejdspartnere og hinanden og har primært været forbundet med verden gennem skærme. Det har været utrygt, begrænsende og svært og samtidig befriende, berigende og let. For i bund og grund er det præcis her, designernes metode kommer bedst i spil: Når der er udfordringer at løse og brug for andre måder at tænke på. Når fremtiden kalder på scenarier, vi knapt kan forestille os. Når der er modstand og benspænd.

Udover afgangsprojekter består udstillingen af en både smuk og tankevækkende kunstnerisk kubeinstallation, som fortolker den særlige tilstand under epidemien, de studerende har måttet arbejde under – med plads til både sorg og humor. Udstillingen ledsages desuden af en række online og fysiske events samt performances tilrettelagt af de nye designere.

LOOK DON’T TOUCH vises i et online katalog og på Museet på Koldinghus fra 18. september til 22. november 2020.
Der er preview torsdag 17. september med udvidet åbningstid fra kl. 10.00-21.00.

Designskolen Kolding:
TAK for støtte til udstillingen til Kolding Kommune, Den Faberske Fond, Tage Vanggaard og Hustrus Fond, Augustinus Fonden m.fl