International profil skal være med til at udvikle fashionuddannelse

Bæredygtighed

27. november 2020

Kate Fletcher tiltræder som adjungeret professor på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering. Det offentliggører Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering i en pressemedelelse.

Dertil kommer en invitation til tiltrædelsesforlæsning mandag 30/11 2020.

Kate Fletcher er en af de mest markante forskere indenfor bæredygtig mode og tekstil. Hun har udviklet begreberne slow fashion, craft of use og fashion ecologies, og nu tiltræder hun som adjungeret professor på Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Design. 

”Kate Fletcher er den første internationale adjungerede professor på design, og hun er en af de mest fremtrædende og skarpe analytikere af bæredygtig mode og tekstil i disse år. Netop når det gælder mode og tekstilbranchen skal perspektiverne være internationale – fordi det er en central del af branchen” 

Siger Mathilde Aggebo, der er dekan for designuddannelsen på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, hvor Kate Fletcher allerede har været involveret i udviklingen af det nye kandidatprogram Fashion, Clothing and Textile.

Kate Fletcher er ph.d. og professor i bæredygtighed, design, mode ved Centre for Sustainable Fashion, University of the Arts London. Hun har udgivet mere end 70 videnskabelige og populære publikationer, herunder ni bøger på syv sprog. 

”Arbejdet for bæredygtighed i mode er en opgave både i dag og i morgen. Det nye kandidatprogram tilstræber at ændre nutiden og fremtiden gennem måden, vi klæder os på. Jeg er begejstret over at være en del af det”

Siger Kate Fletcher. 

I rollen som adjungeret professor skal hun i samarbejde med den programansvarlige Else Skjold og programmets øvrige medarbejdere være med til at løfte og videreudvikle kandidatprogrammet Fashion, Clothing & Textiles; New Landscapes for Change. 

”At få Kate Fletcher med på holdet placerer vores uddannelse centralt i førerfeltet for bæredygtig mode og tekstil på globalt niveau. Vi ønsker at skabe et miljø for forskning, der bliver en vægtig stemme i bæredygtig omstilling. Vores fælles udgangspunkt er, at der skal mindre fokus på bæredygtige produkter og mere fokus på bæredygtigt brug, sådan at vi kan holde ressourcer længere i brug – det vil sige mindre fokus på shopping og mere fokus på vedligehold, reparation, omsyning, justering, vask og styling”

Siger Else Skjold. 


Tiltrædelsesforelæsning: 

’Path making and thinking otherwise: the challenge for fashion and sustainability’ 

Vi ser i stigende grad, at forandring skal være systemisk, hvis vi skal undgå de værste ødelæggelser som følge af klimakrisen og katastrofalt tab af biodiversitet.

I denne forelæsning, der markerer hendes udnævnelse som adjungeret professor ved Det Kongelige Akademi, vil Kate Fletcher fortælle om processerne og praksis for at arbejde for grundlæggende forandringer, også på nye områder. Hun vil udforske en ny forestilling om de strukturer, der påvirker vores liv med tøj, mode og natur. 

Foregår mandag 30/11 klokken 10-12.
Alle er velkomne.
Følg blot dette link 
https://kadk.zoom.us/j/61754034507 

Kate Fletcher: kate@katefletcher.com
Else Skjold: eskj@kglakademi.dk 
Henrik Bay, pressekonsulent: 5353 4665 // hbay@kglakademi.dk