Told- og Skattestyrelsen: Brexit – Hvad skal du som virksomhed være opmærksom på, hvis du handler med Storbritannien fra 1. januar 2021?

Brexit

4. december 2020

Skal din virksomhed handle med Storbritannien fra 1. januar 2021? Så skal I følge de generelle regler for handel med lande uden for EU.

Når du handler med Storbritannien fra 1. januar 2021, skal du være opmærksom på de told-, skatte-, afgifts- og momsforhold, som gælder for alle tredjelande (ikke-EU-lande). Storbritannien vil blive et tredjeland, uanset om Storbritannien og EU når til enighed om en aftale eller ej.

Hvis Storbritannien og EU ikke indgår en aftale om de fremtidige vilkår for samhandlen, kan ændringerne blive endnu mere omfattende. Det vil betyde, at din virksomhed skal følge de generelle regler, der gælder for handel med ikke-EU-lande (WTO-vilkår).

Det er derfor vigtigt, at du løbende holder øje med udviklingen og undersøger, hvordan Brexit kan påvirke din virksomhed, og at du planægger, hvordan din virksomhed bedst håndterer de mulige konsekvenser.


Du skal være registreret som importør og eksportør for at kunne handle med Storbritannien

Fra 1. januar 2021 skal du indgive toldangivelser, hvis du importerer varer fra eller eksporterer varer til Storbritannien.

Din virksomhed skal være registreret som importør og/eller eksportør, inden du kan handle med tredjelande.

Det anbefales at du registrerer din virksomhed i god tid, da der kan være sagsbehandlingstid.

Læs mere om registrering som importør og eksportør her.


Toldbevillinger kan være en fordel

Det kan være en god idé for virksomheder med faste eller hyppige eksport- eller importforsendelser til eller fra Storbritannien at ansøge om relevante toldbevillinger.

Bevillingerne kan give adgang til en eller flere fordele i forbindelse med toldbehandlingen, eks. mere simple toldprocedurer.

Hvis din virksomhed allerede har toldbevillinger, skal du undersøge, om du skal ændre bevillingerne i relation til handel med tredjelande.

Læs mere om toldbevillinger her.


Tilmeld dig et Brexit-webinar

Toldstyrelsen tilbyder Brexit-webinarer til virksomheder, der handler med Storbritannien, og som gerne vil have hjælp til at håndtere toldprocedurer.

Webinar: Told for begyndere
19. januar 2021 kl. 13.00 – 14.00

Få en grundlæggende introduktion til toldbehandlingen og de toldregler, der gælder, når du handler med lande uden for EU.

Webinar: Toldværdi – sådan gør du
21. januar 2021 kl. 09.00 – 10.00

Ved du, at en korrekt toldværdi kan spare dig og dine kunder for penge? Ellers kan du blive klogere på dette webinar.

Webinar: Varekoder og tarifering – sådan gør du
26. januar 2021 kl. 09.00 – 10.00

Ved du, at en korrekt varekode kan give dig og dine kunder toldfrihed eller nedsat told? Ellers kan du blive klogere på dette webinar.

Webinar: Handelsaftaler og præferenceoprindelse – sådan gør du
27. januar 2021 kl. 13.00 – 14.00

Ved du, at en handelsaftale kan give dig og dine kunder toldfrihed eller nedsat told, hvis du kan dokumentere varernes oprindelse? Ellers kan du blive klogere på dette webinar.

Tilmeld dig et webinar her.


Yderligere information og kontakt

Find yderligere information på www.skat.dk: Brexit her.

Har du spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit, kan du kontakte Toldstyrelsen og Skattestyrelsen.

Find kontaktoplysninger her.

Vær opmærksom på, at der, hvis du som virksomhed eller transportør importerer fra eller eksporterer til Storbritannien via andre EU-lande, kan være særlige retningslinjer for de enkelte EU-landes håndtering af Brexit, som du bør kende, for at sikre en så smidig håndtering som muligt af dine varer i disse lande.

Find kontaktoplysninger til EU-landenes told- og skattemyndigheder her.

Kilde: Toldstyrelsen og Skattestyrelsen