Statens Kunstfond: Støtte til produktion og udstilling af kontemporær kunsthåndværk og design

Open call

18. december 2020

Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design åbner op for muligheden for at søge tilskud op til 250.000 kroner til udstillinger med kontemporær dansk kunsthåndværk og design. Udstillingerne kan finde sted i det offentlige rum enten udendørs eller indendørs, projektrum eller udstillingssteder; herunder også steder, der normalt ikke viser kunsthåndværk og design.


Hvem kan søge?

  • Kunsthåndværkere og designere med væsentlig tilknytning til den danske kunsthåndværk- og designscene – enkeltudøvere såvel som en gruppe af udøvere.
  • Udstillingssteder, herunder både traditionelle såvel som utraditionelle udstillingssteder, kuratorer og formidlere med tilknytning til den danske kunsthåndværk og designscene.
Du kan søge tilskud til:
  • Udstillinger, som finder sted i det offentlige rum, projektrum, udstillingssteder, museer; herunder også steder, der normalt ikke viser kunsthåndværk og design.
  • Vandreudstillinger, som vises flere steder i Danmark eller udlandet.

Der er muligt, at have en udstillingsarkitekt og kurator tilknyttet til projektet. Hvis du søger som kunsthåndværker og designer skal du have en aftale om, hvor udstillingen skal finde sted, inden du søger.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis dit projekt går på tværs af kunstarterne.


Hvem kan ikke søge?

  • Du kan ikke søge puljen, hvis du er studieaktiv på en SU-berettiget uddannelse eller på en ph.d.-uddannelse.
Du kan ikke søge tilskud til:
  • Aktiviteter, som er afsluttet inden ansøgningsfristen.
  • Uddannelsesinstitutioners og de studerendes projekter.
  • Virksomhedernes kapitalinvesteringer, f.eks. nye maskiner til driftsmæssig produktion.
  • Drift af enhver art, herunder husleje, vand og varme, mv.

Læs mere om formålet med ordningen, hvordan ansøgninger vurderes, hvad ansøgninger skal indeholde, økonomi, svartider, lovgrundlag m.m. her.


Ansøgningsfrist: 1. april 2021 kl. 23.59

Bemærk, at du først kan ansøge puljen en måned før ansøgningsfristen. Du skal være opmærksom på, at der kan forekomme ændringer i puljebeskrivelsen frem til dagen, hvor ansøgningsskemaet gøres tilgængeligt.


Spørgsmål?

Har du spørgsmål til tilskudsordningen, kan du kontakte Statens Kunstfond her.