Nyt Repræsentantskab til Statens Kunstfond

Nyt fra Design denmark

5. januar 2021

Kalenderen siger 2021 og det betyder nye medlemmer til Kunstfondens Repræsentantskab.


49 personer er på plads i Kunstfondens Repræsentantskab. Listen tæller blandt andet kunstnere, formidlere, kuratorer, universitetsansatte og kulturinstitutionsledere – et bredt udsnit af den danske kunstsektor. Det er branchen selv, der har valgt medlemmerne, som dertil er beskikket af kulturminister Joy Mogensen.

”Statens Kunstfond er et meget vigtigt fundament for kunststøtten i Danmark. Statens Kunstfond skaber bedre muligheder for aktive kunstnere og sikrer, at kunsten er til stede i hele landet, så vi alle har mulighed for at opsøge de kunstoplevelser, som er med til at give os en rigere tilværelse. Repræsentantskabet er potentielt et vigtigt bindeled mellem fonden og det omgivende samfund, og jeg ser frem til at blive en del af arbejdet”,

siger den nytiltrådte repræsentantskabsleder, Henrik Tvarnø.


Arbejdsopgaver

Repræsentantskabets arbejdsopgaver består blandt andet af at følge det arbejde, som foregår i Kunstfondens udvalg og bestyrelse. Repræsentantskabet og bestyrelsen planlægger årligt en konference om kunsten rolle i samfundet og hvert andet år, skal medlemmerne af repræsentantskabet indstille nye medlemmer til Kunstfondens udvalg.

Herudover tildeler Repræsentantskabet den livsvarige hæderspris til skabende kunstnere.


Design denmarks repræsentanter:

Rikke Ullersted, designer og kreativ leder og
Torsten Valeur, designer og kreativ direktør

Se alle de nye medlemmer til repræsentantskabet er her.


Om Statens Kunstfonds Repræsentantskab

Repræsentantskabet består af 48 medlemmer og 1 repræsentantskabsleder. Medlemmerne bliver udpeget af brancheorganisationer, institutioner og interessenter inden for den danske kunstbranche, og beskikket af kulturministeren. Medlemmerne er valgt til en 4-årig-periode og kan sidde i i alt to perioder. Dette betyder denne gang, at 12 medlemmer er blevet genudpeget og 37 nye ansigter kommer til.


Kontakt

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53.