Statens Kunstfond: Særlige arbejdslegater til Corona-ramte kunstnere

COVID-19

19. januar 2021

Statens Kunstfond er klar med 25 mio. kr. til at hjælpe kunstnere, der er økonomisk udfordrede af COVID-19.

Arbejdslegaterne vil gå til professionelle, både skabende og udøvende, hvis økonomi har været påvirket i løbet af 2020, og skal hjælpe til, at kunstnere kan fortsætte deres arbejde under Corona-restruktioner, afprøve nye formater og række ud til nye målgrupper.


Ekstra hjælp til kunstnere

I efteråret 2020 besluttede politikerne, at der var behov for at sætte ekstra ind med hjælp til kunstnere i Danmark. De særlige arbejdslegater er nu klar til at blive søgt.

Kunstnere, der er interesserede i at søge de nye arbejdslegater, skal enten have tjent under 350.000 kr. på deres kunstneriske virke i 2020, eller have tabt minimum 30% af årsindkomsten i 2020 sammenlignet med 2019 eller 2018.

Arbejdslegaterne har frist for ansøgning d. 1. marts 2021. Størrelsen af arbejdslegaterne afgøres af det enkelte udvalg under Statens Kunstfond, dog vil de maks. være på 100.000 kr.

Læs mere og ansøg puljen Særlige arbejdslegater til kunstnere her.

“Vi har som samfund brug for kunsten mere end nogensinde før. Det står lysende klart midt i Corona-krisen, som har påvirket mange af vores kunstnere voldsomt. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe til med at uddele flere arbejdslegater til flere kunstnere, der har brug for det.”

Michael Bojesen, Bestyrelsesleder, Statens Kunstfond


Fakta om arbejdslegaterne fra Statens Kunstfond

De 25 mio. kr. til særlige arbejdslegater er den del af en politisk aftale fra d. 27. oktober 2020.

Statens Kunstfond uddeler arbejdslegater hvert år for i omegnen af 100 mio. kr. Disse arbejdslegater kan stadig søges og uddeles uafhængigt af de nye arbejdslegater.

Arbejdslegaterne går til kunstnere inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, arkitektur, film samt kunsthåndværk og design.

Bemærk, at du kun kan søge inden for ét kunstområde. Hvis du arbejder tværkunstnerisk eller inden for flere kunstområder, skal du indsende din ansøgning, hvor du har din hovedaktivitet.

Arbejdslegaterne kan søges af alle profesionelle skabende kunstnere og også udøvende kunstnere, der arbejder inden for de kunstretninger under Statens Kunstfonds støtteområde, der har lidt størst økonomisk tab som følge af COVID-19 restriktionerne. Ansøgere skal have tilknytning til den danske kunstscene.

Disse arbejdslegater kan kun søges af individuelle kunstnere, dvs. ikke af foreninger, grupper, bands, virksomheder eller tilsvarende.

“Når scenelyset er slukket, står kunstnerne tilbage uden deres sædvanlige muligheder for at optræde eller udstille. Med flere hjælpeordninger kommer vi Corona-ramte kunstnere til undsætning, og de nye legater skal i en tid med begrænsede muligheder give et arbejdsrum med mulighed for at tænke nyt og udvikle. På den måde kan den her svære situation forhåbentlig også føre nye spændende ting med sig. Vi har som samfund ikke råd til at miste vores kunstnere og de berigelser, de giver os.”

Joy Mogensen, Kulturminister


Har du brug for mere information?

Kontakt Statens Kunstfonds pressetelefon på: 41 39 38 53.


Fotokreditering: Statens Kunstfond