Se eller gense Statens Kunstfonds webinarer om design, kunst og bæredygtighed

Bæredygtighed

22. januar 2021

Den 20. januar 2021 inviterede Statens Kunstfond på to webinarer om den miljømæssige bæredygtighed i kunstproduktionen og formidlingen.


Vil du se eller gense webinarerne Kunst og bæredygtighed og Ikke bare en greenwash, kan du finde dem på Statens Kunstfonds side om Kunst og bæredygtighed her.


Webinar 1: Kunst og bæredygtighed

Kunst og bæredygtighed omhandler kunstens muligheder for at bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af jordens ressourcer. Her kan man opleve bæredygtighedspioneren og designaktivisten Kate Fletcher, som netop er blevet ansat som gæsteprofessor ved Kolding Designskole samt tiltræder som adjungeret professor på Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Design. Derudover vil Alison Tickle fortælle om interesseorganisationen ’Julies Bicycle’, som implementerer bæredygtighedsprocesser i de kunstneriske brancher i England.

Læs mere om Webinar 1: Kunst og bæredygtighed her.


Webinar 2: Ikke bare en greenwash

Ikke bare en greenwash beskæftiger sig med konkrete bæredygtige tiltag, der er gjort på kunst- og kulturområdet. Her præsenterer Kunstfonden blandt andre Ben Todd, direktøren for det bæredygtige Arcola Theatre og Arcola Energy, som arbejder med grøn energi, både på teaterscenen og ude i andre sektorer, og Sanne Stephansen, programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, som vil fortælle om Roskilde Festivals mål om en cirkulær ressourceanvendelse.

Læs mere om Webinar 2: Ikke bare en greenwash her.


Du har også mulighed for at hente nogle af oplægsholdernes præsentationer her.


På billedet: Jakob Kudsk Steensen, Catharsis, 2019-20, udendørs installation v/Serpentine Galleries
Fotokreditering: Hugo Glendinning