NavneNyt: Designer Christina Halskov fylder 60 år

NavneNyt

23. februar 2021

En af de markante profiler inden for designfeltet fylder rundt i dag. Uddannet på Kunstakademiets Arkitektskoles Afdeling for Industriel Design, er Christina Halskov i dag tegnestueindehaver, råds- og bestyrelsesmedlem, mentor og censor – og på mange måder dybt engageret i udvikling af designfeltet.


I efteråret 2020 kunne tegnestuen Halskov og Dalsgaard Design fejre 30 års jubilæum, hvor Christina Halskov sidder som partner sammen med Hanne Dalsgaard. Listen af stærke, æstetiske og brugervenlige produkter skabt af designduoen er både lang og imponerende med bl.a. den ikoniske serie Embrace for Stelton, smukke og enkle vandhaner for Damixa samt lette og elegante spiseborde for Warm Nordic. Tegnestuen udvikler og arbejder også med produkter inden for velfærdsdesign, heriblandt urinposer for Coloplast og pilledispensere og hjælpemidler til mennesker med særlige behov.

Tidligere har Christina Halskov bl.a. været ansat som in-house designer i lampevirksomheden Louis Poulsen, undervist på Det Kongelige Akademi (tidl. Arkitektskolen) samt tilknyttet Henning Larsens Tegnestue som freelance designer. Jobbet som designer hos Louis Poulsen var åbningen til hendes store interesse for at arbejde med belysning og udvikle gode lamper.

Med et stærkt, dynamisk drive har Christina Halskov et dedikeret ønske om at skabe, nytænke og forberede smukke, funktionelle og langtidsholdbare løsninger. At skabe produkter til glæde i hverdagen.

Som designer er Christina Halskov optaget af bæredygtighed og hvilke nye muligheder, de store transformationer vi har påbegyndt, åbner for design. Samt den “nye æstetik”, der vokser ud af omstillingen til bæredygtige designløsninger. Hos Design denmark sidder Christina Halskov i VidensNetværket for Bæredygtig Innovation.

Design er et dybt integreret element i hele Christina Halskovs liv og virke, men også andre kunstneriske udtryksformer og hvordan tidens transformationer influerer på kunstfeltet.

Udover at være operationel designpraktiker er Christina Halskov involveret i design i større skala via medlemsskaber og poster inden for fagområdet, heriblandt råds- og bestyrelsesmedlem af Designrådet, medlem og juryformand i Danish Design Award, i repræsentantskabet for Designskolen Kolding via Design denmark, censor på Det Kongelige Akademi samt mentor for flere unge designere via mentorordningen Give & Grow Christina Halskov hviler godt i sin faglige ballast og kreative kompetencer, og hun har en stor interesse i, hvad der rører sig blandt de unge fagfæller, og i gensidigt at lære af hinanden i en åben og inspirerende dialog.


Design denmark ønsker stort tillykke med de 60 år.