NavneNyt: Gitte Ørskou er ny næstformand i bestyrelsen for Det Kongelige Akademi

Designskolerne i Danmark

23. februar 2021

Uddannelses- og Forskningsministeriet har udpeget Gitte Ørskou som ny næstformand i bestyrelsen for Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, hvor hun er tiltrådt d. 1. februar 2021.


Gitte Ørskou er museumsdirektør ved Moderna Museet i Stockholm og Malmö, Sveriges nationalmuseum for moderne og samtidskunst, og har tidligere bestredet andre markante stillinger i museumsverdenen i Danmark.

Hun har samtidig stort kendskab til bestyrelsesarbejde, bl.a. som tidligere medlem af bestyrelsen på Aarhus Universitet og som formand for bestyrelsen i Statens Kunstfond.

“Gitte kommer med bred ledelseserfaring og dyb indsigt i den aktuelle udvikling i kunstverdenen. Samtidig har hun erfaring med og viden om uddannelsessektoren fra sine år i bestyrelsen for Aarhus Universitet. Og fra museumsverdenen har Gitte kendskab til behovet for konservering af vores kunst og kulturarv. Det er stærke kompetencer, som matcher vores uddannelser og bestyrelsesarbejde rigtig godt.”

Mette Lis Andersen, formand for bestyrelsen på Det Kongelige Akademi


Gitte Ørskou ser frem til den nye opgave:

“Jeg ved fra museums- og kunstverdenen, hvor vigtigt det er, at vi har nogle stærke, kunstneriske uddannelser, fordi det er dér, fremtiden bliver skabt. Det er i de unge generationer, at nybruddene sker, og jeg glæder mig meget til at dykke ned i netop de tre fagligheder her på akademiet.”

Gitte Ørskou


Gitte Ørskou afløser tidligere næstformand Jesper Stub Johnsen, Bevaringschef på Nationalmuseet, der træder ud af bestyrelsen.


Pressekontakt

Lærke Cecilie Lindegård
E-mail: llin@kglakademi.dk
Tlf.: 41 70 15 61


Fotokreditering: Åsa Lundén/Moderna Museet