Nyheder til boghylden

Nå de 17 - via design

Her finder du en stadig voksende samling over bøger som omhandler, bæredygtighed, FNs verdensmål, cirkulær økonomi og alt derimellem.


Global Third-party Certification and Labelling (2021)

Mærker mod greenwash

En ny håndbog gør det let for en virksomhed at vælge de mest troværdige globale certificerings- og mærkningsordninger inden for fire vigtige temaer: Miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Det er de to danske forfattere Jakob Zeuthen og Lars Ludvigsen, der har skrevet bogen Global Third-Party Certification and Labelling med undertitlen A Guide to Small and Medium-Sized Companies in all Industries. Den er et overskueligt opslagsværk for den internationalt orienterede virksomhed. Blandt de 18 mærker, der er kommet gennem forfatternes kritiske nåleøje, finder man bl.a. Cradle to Cradle Certified®. Det er i øvrigt det eneste af de omtalte mærker, der har kriterier inden for alle fire temaer.

Læs mere om bogen på vuggetilvugge.dk her.
Eller læs om bogen på forfatternes egen hjemmeside.


Hvis vi vil (2020)

Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent

Corona-pandemien lærte os hurtigt én ting om menneskets handlekraft: Der er meget få grænser for de forandringer, vi kan skabe … hvis vi vil.

Den gode nyhed kommer her: Hvis vi bruger bare en smule af den samme handlekraft, som vi netop har set udfolde sig i forbindelse med Corona-krisen, kan vi bremse den langt større trussel fra klimaforandringerne. Bogen viser præcis hvordan. Alle løsningerne findes nemlig, vi skal blot finde modet til at forfølge dem.

Læs mere og køb bogen her.


Mærk din forretning

Virksomheder Skal Kommunikere med Miljømærker

Det er ikke nok at skrive ’bæredygtig’ eller ’miljørigtig’ foran navnet på et produkt, en ydelse eller en bygning. Når efterspørgslen på bæredygtighed stiger, vil efterspørgslen på dokumentation gøre det samme, og det kan miljømærker og certificeringer levere.

Det er hovedbudskabet i bogen, MÆRK DIN FORRETNING, der henvender sig til ledere, markedsføringsansvarlige og bæredygtighedskonsulenter i virksomheder, som ønsker at udvikle sig i en bæredygtig retning.

Læs mere og køb bogen her.


Building a Circular Future 3. udgave (2016)

Hvordan bruger og genbruger vi ressourcerne i byggebranchen for i sidste ende at kunne eliminere begrebet affald?

I Building a Circular Future får du inspiration til at bygge en cirkulær fremtid ved hjælp af et sæt principper og best practise. 3. udgave har 50 nye sider med bl.a. nye case study projekter og nye metoder.

Bogen er på engelsk og udviklet af GXN Innovation (arkitekter), MT Højgaard (entreprenører), Kingo Karlsen (nedrivere), VIA University College (bygningskonstruktører), Vugge til Vugge ApS (cirkulær økonomi) og henrik•innovation (bygningsinnovation).

Læs mere om bogen her eller læs bogen online her.


Grundbogen om Cradle to Cradle visionen:
Rigdom og vækst uden affald (2002)

Lad dig rive med, når Michael Braungart og William McDonough beskriver Cradle to Cradle® filosofien som deres bud på en banebrydende vision for det 21. århundredes samfund.

Denne bog er den danske version af originalen “Cradle to Cradle – remaking the way we make things” fra 2002.

Bogen kan købes til 190 kr. på den danske webshop C2C Shop n’Share.


Skal der tilføjes flere titler på listen?

Synes du vi mangler en bog på listen, så send endelig en titel eller ISBN nr. til projektleder og kommunikationsansvarlig Kristine Lauritsen på kla@designdenmark.dk.