Cradle to Cradle 4.0

Bæredygtighed

18. marts 2021


Med opdateringen af certificeringen sætter Cradle to Cradle endnu engang en ny international standard for morgendagens produkter inden for den cirkulære økonomi med hensyn til klima, miljø, sundhed og socialt ansvar.


En årelang proces ser endelig dagens lys

Med fokus på cirkulær økonomi samt en sund og retfærdig verden for fremtidens generationer, har det taget flere år at udvikle og redefinere den nye version af standarden. Direktør i Vugge til Vugge ApS, Annette Hastrup, har som medlem af Standards Steering Comittee været dybt involveret i processen og siger om arbejdet:

”Det har været et stort arbejde, så det er både en lettelse og en stor glæde, at vi er nået hertil. De opdaterede krav er ambitiøse, men også rimelige at stille til fremtidens produkter, hvis vi skal have en sund verden, som er god og retfærdig for både mennesker og planet.”


Læs mere om Cradle To Cradle 4.0 her.


Nye krav i Cradle to Cradle udvider og præciserer de fem kategorier produkter bedømmes på:

  • Material
  • Health
  • Product
  • Circularity
  • Clean Air & Climate Protection
  • Water & Soil Stewardship
  • Social Fairness

Hver kategori indeholder nye og forbedrede krav, heriblandt nye rammer for Product Circularity og Social Fairness, der svarer til bedste globale praksis, strengere krav om ren luft og hurtige klimahandlinger samt udvidede krav i Water & Soil Stewardship og krav til materialesundhed tilpasset verdens mest rigide regler og standarder for kemi.

Se den nye Cradle to Cradle Product Standard her.