Ellen MacArthur Foundation

Nå de 17 - via design

Du har sikkert hørt om Ellen MacArthur foundation? Hvis ikke så tjek dem ud her på deres egen hjemmeside – du kan også starte med at se denne korte film som introduktion til nedenstående tekst:

Nyheder og Nyhedsbrev

Her finder du alle de seneste nyheder fra Ellen MacArthur foundation og her kan du skrive dig op til deres nyhedsbrev.

Du kan også finde dem på sociale medier her: https://www.ellenmacarthurfoundation.org/

Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram

Hvad er Cirkulær Økonomi?

Her får du en ramme for arbejdet med Cirkulær Økonomi.

Ser man ud over den nuværende udvindingsindustrimodel med “take-make-waste”, har en cirkulær økonomi til formål at omdefinere vækst med fokus på positive samfundsfordele. Det indebærer gradvis afkobling af økonomisk aktivitet fra forbrug af begrænsede ressourcer og design af affald fra systemet. Understøttet af en overgang til vedvarende energikilder bygger den cirkulære model økonomisk, naturlig og social kapital. Det er baseret på tre principper:

  • Design affald og forurening
  • Hold produkter og materialer i brug
  • Genopret naturlige systemer

Læs mere og see diagram for cirkulær økonomisystem.

Tilgang

For at fremskynde overgangen til en cirkulær økonomi arbejder Ellen MacArthur Foundation på tværs af fem områder for at bringe positive økonomiske ændringer på et globalt plan. Fonden er i dialog med beslutningstagere fra regeringen, erhvervslivet og den akademiske verden og sigter mod at inspirere og transmittere cirkulær økonomitænkning gennem indsigt og analyse, læringsaktiviteter og samarbejdsmæssige forretningsmuligheder.

De fem områder er:

Værktøjer

Her finder du en samlet oversigt over de nødvendige værktøjer og metoder, der er specielt udviklet til virksomheder, designere og regeringer til at implementere en cirkulær økonomiramme og måle succeser.

The Circular Design Guide

Se “Circular Design Guide
Se alle værktøjer.

Case studies

Et væld af inspirerende cases
Læs fx om Circos (tidligere kendt i Danmark som Vigga.us), eller læs omkring modulare kontormøbelløsninger, der adresserer virksomheders behov for at skalere op og ned ofte. Siden giver brugerne mulighed for at sortere ud fra sektor, emner, men også ud fra buildingblocks: Circular Design, New Business Models, Reverse Cycle og Enablers and Favourable System Conditions.

Learninghub

Bliv guidet gennem disse kuraterede læringsoplevelser. Udvid din forståelse af den cirkulære økonomi og lær hvordan konceptet kan anvendes på forskellige dele af økonomien. I Learninghub bliver du guided igennem emner som fx: “WHAT IS THE CIRCULAR ECONOMY?”, “THE CIRCULAR ECONOMY IN DETAIL” eller “CIRCULAR DESIGN”

Du scroller dig igennem de forskellige learninghubs, hvor du bliver præsenteret for videoer, infografikker, data og meget mere. Det er nemt og lærerigt.

Gå til Learninghub.

Rapporter / Publikationer

Financing the Circular Economy – Capturing the opportunity (2020)

Læs og download fx. den seneste rapport:

Now is the time for the financial services sector to capitalise on new growth and investment opportunities.

“This report offers new analysis that highlights rapid growth in circular economy financing and investment. It lays out the opportunities for investing, banking, and insurance – and calls on the financial sector to seize the full potential by scaling the circular economy in collaboration with governments and corporates. For more information about the report, its endorsers and additional content please visit our finance page.
Læs og download her.

Eller se alle rapporter / publikationer her.