Er du designer? Har du lyst til at have positiv indflydelse på planeten?

Nå de 17 - via design

13. april 2020
Foto: Halgatewood

Sammen med 15 designere og energiprofessionelle på tværs af Europa kan du spille en rolle i den europæiske rejse mod carbon neutralitet. Sammen skal I finde løsninger der hjælper borgere reducere deres energiforbrug.

Bliv en del af det såkaldte ECO2 Design Jam og hjælp med at skabe bæredygtige løsninger til energireducering (i dit eget hjem). Til denne workshop får du mulighed for at møde og arbejde sammen med designere fra hele Europa og professionelle fra energi sektoren fra hele Europa. Som samfund er vi meget afhængige af energi. Vi bruger store mængder energi i vores hjem og for at drive vores maskiner og elektroniske løsninger. Det handler både om det forbrug vi har ved at se TV og bruge vores computer, lave mad eller vaske tøj, så bruger vi store mængder energi. Vi har derfor brug for energi og er dybt afhængige af det for at få vores hverdag til at fungere. Vi ved dog alle sammen godt at energien ikke er uendelig, godt kan slippe op og har stor påvirkning på vores planet. Vi ved hvad vi skal gøre for at omstille vores produktion og forbrugsmønstre. Vi ved også at denne omstilling både skal ske på det globale og det lokale plan, men også det sociale og individuelle niveau.

På det husholdningsmæssige niveau handler det om at ændre nogle gamle vaner for overforbrug, isolering af huset og at skifte pærer ud, men det betyder også at der skal ændres ved vores vaner og adfærd. Hvordan kan vi blive mere fornuftige forbrugere? Hvordan kan vi tilpasse os vores adfærd og livstil til det mere ansvarlig og bæredygtig energiforbrug? Vi ved at det er dem sværeste del. I ECO2, forsøger de at finde kreative løsninger og tiltag til forbrugeren. De mener at ved at skabe brugervenlige og forbrugere relaterede løsninger kræver det at vi tænker i kreative løsninger og designer kompetencer.


ECO2 Design Jam.

Har du kompetencer indenfor design? Har du lyst til at udvikle bæredygtige løsninger der møder brugerens behov? Har du lyst til at deltage i et Europæisk forskningsprojekt og prøve kræfter med det? Dette er en mulighed for at møde andre designere fra hele Europa og møde professionelle og forskere indenfor energi, deltage i europæisk forskning og opnå erfaring indenfor dette. Ved at være en del af dette Design Jam kommer du til at arbejde i teams sammen med andre designere om at skabe løsninger til at ændre energiforbrug og adfærd i hushold over hele Europa og skabe bæredygtige forbrug ved at bruge et neutralt sprog.
Der søges 15 designere (studerende er også velkomne) fra forskellige felter indenfor design: interaction, UX, service, product, graphics, etc.


Praktiske oplysninger

Hvis du er interesseret eller hvis du vil vide mere om kravende for at deltage, skriv venligst en e-mail på engelsk til: selam@strategicdesignscenarios.net med følgende i emnefeltet: ECO2 Design Jam – Candidate

OBS der er begrænset kapacitet i teamet og du er derfor ikke garanteret en plads i ECO2 Design Jam blot ved registrering, men udvælges blandt ansøgerne.

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at kontakte (PÅ ENGELSK): selam@strategicdesignscenarios.net

HVORNÅR?

Estimeret datoer: 3 dage der vil blive udvalgt i perioden fra d. 31. maj til d. 4 juni 2021. De præcise datoer og program for workshoppen vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

HVOR?

I Bruxelles.
Din betaling og akkommodation og måltider under workshopdagene vil blive betalt af ECO2 Design Jam. Dine rejseomkostninger vil blive dækket op til max 250,00 €.