Open Call: ECO-design Challenge søger Livsstilsvirksomheder

Open call

17. juni 2021

Meld dig og din virksomhed til ECO-design Challenge forløbet og bliv dermed en del af en gruppe særligt udvalgte livsstilsvirksomheder, der får muligheden for få en introduktion til, hvad ECO Design er og hvordan i kan arbejde med begrebet med en gruppe designere ved roret.

Hen over en tre måneders periode vil du og din virksomhed sammen med en gruppe designere arbejde med jer som case. Som et hold skal i sammen finde frem til, hvordan I kan anvende ECO Design i jeres virksomhed og i dette pilotprojekt bidrage til at definere, hvad ECO Design betyder for din virksomhed, arbejdsmetoder og hvordan i kan komme på forkant med EU direktivet – og tiden.

Vi forventer at de nuværende EU ECO-design direktiver for produkter, der forbruger energi, meget snart vil blive udbredt til øvrige dele af designbranchen – derfor giver vi i år 4-5 livsstilsvirksomheder og 15-18 designere muligheden for at opgradere deres kompetencer med 2 workshops, en præsentationsdag.


Hvad er ECO-design? 

ECO-design kravene er betegnelsen for de krav, som EU stiller for energiforbrugende produkter, for at sikre, at deres miljømæssige aftryk er minimale. Indtil for nylig har det især handlet om at forbyde de mindst energieffektive produkter, idet energiforbruget i produkternes levetid oftest er den største kilde til miljøpåvirkning. Kravene stilles altså for at fjerne de produkter, der er mest miljøbelastende og mindst energieffektive fra markedet.
Kravene er også kendt som Ecodesigndirektivet (2009/125/EC). 
(Kilde: Teknologisk Institut)


Vil du vide mere?

Har I en designudfordring eller -mulighed, I gerne vil have en gruppe dygtige designere til at arbejde med, kan I kontakte projektleder Joan: joan@ldcluster.com for yderligere information. Vi udvælger livsstilsvirksomheder netop nu og forventer at samarbejdet påbegyndes så snart som muligt.

ECO-design Challenge er et samarbejde mellem Danske Kunsthåndværkere & DesignereDesign denmark og Lifestyle & Design Cluster, støttet af Erhvervsfremmestyrelsen.