Danish Design Award 2022: Nu er der åben for indsendelser

Danish Design Award

8. oktober 2021

Fra kl. 12.00 d. 8. oktober 2021 kan designere og virksomheder igen være med til at fejre den forskel design kan gøre, ved at indsende løsninger til Danish Design Award 2022 – hvor der skal uddeles gyldne D’er i 15* forskellige kategorier.

Se årets kategorier her

OBS: Grundet corona pandemien har 2021 prisen først netop afholdt jurymøde. Finalisterne vil blive offentliggjort d. 8. november og vinderne annonceres online d. 25. november.


Effekt og Mod Utopia

Danish Design Award kommer i år med to væsentlige ændringer, som gør sig gældende fremover og som det er vigtigt for indsendere at orientere sig i:

Den væsenligste ændring er i kriterierne – hvor ”Økonomisk Effekt” bliver ændret til “bare” Effekt:

Effekt – genererer løsningen miljømæssig, social eller økonomisk værdi?

Denne ændring skyldes, at der igennem de sidste par år har været en stor stigning i andelen af løsninger, som adresserer bæredygtighed og miljømæssig hensynstagen. Indsenderne har altså gennem deres løsninger og besvarelser været med til at forme et forslag til at adressere effekten, som anden end blot økonomisk. Danish Design Award teamet ser frem til at se hvordan denne ændring i kriterierne vil stille indsendere til ansvar overfor deres designs enten miljømæssigt, socialt eller økonomisk.

Den anden ændring kommer ud af en værdifuld snak, som juryen havde omkring den nyeste kategori: Utopia, der blev lanceret i 2021. Denne kommer nu til at hedde Mod Utopia og har fået ny kategoritekst. Teamet bag prisen arbejder hvert år på at forfine og tydeliggøre formålene med kategorierne og her havde juryen en værdifuld indsigt, som er blevet implementeret i 2022 prisen.

Læs her den opdaterede kategoritekst:


Mod Utopia

  • en designpris for kritisk design eller design kritik der fungerer som inspiration for den samlede designindustri

Med denne pris ærer vi kritisk design eller provokationer, der får os til at genoverveje, genfinde eller omformulere designets omfang og formål.

Som designindustri arbejder vi på at forbedre ting – og ønsker at gøre tingene bedre for mennesker og planeten som helhed. Vi skal dog regelmæssigt udfordres på vores antagelser af kunstnere, forfattere, filosoffer og andre kritiske tænkere. Går vi i en god retning, eller skal vi forestille os en alternativ fremtid?

Formålet med denne pris er derfor at anerkende kritiske tænkere, hvis filosofier og ideer udfordrer eller inspirerer designindustrien til at revurdere sig selv og forestille sig en alternativ fremtid, der ikke blot er en forlængelse af det nuværende paradigme.


Årets professionelle jury

Mere om juryen.

Det er, som altid en professionel fagjury, der shortlister samt udvælger finalister og vindere til næste års pris.

Vi glæder os til at byde årets jurymedlemmer velkommen.
Af nye jurymedlemmer er der bl.a.: Ulla Sommerfelt, CEO i EGGS Design, Flemming Rafn, Co-Founder i Tredje Natur, Karen Grøn og Museumsdirektør på Trapholt.

Derudover har vi for første år æren af at byde to tidligere jurymedlemmer velkommen tilbage efter 2 års pause: Richard Hsu og Peter Bruun har igen takket ja til at arbejde i juryen.

Se hele 2022 juryen her.

Indsend din designløsning nu.

For yderligere information:
Kristine Lauritsen, projektleder og kommunikationsansvarlig Design denmark E-mail: kla@designdenmark.dk 


Fakta om Danish Design Award

Danish Design Award blev etableret i 2000 ved sammenlægning af ID prisen (fra 1965) og IG prisen (fra 1980). Prisen afvikles i et partnerskab mellem Design denmark og Dansk Design Center.

Løsninger indsendes fra 8. oktober 2021 til 3. december 2021 og uddeles til foråret 2021. 

Fristen for indsendelse er 3. december 2021 klokken 12.00.  

*Man kan indsende i 11 kategorier og nominere sin eller andres løsning til en af de fire specialpriser.