Design denmark henter stærk udvikler som ny direktør

Nyt fra Design denmark

1. december 2021

Pressemeddelelse

Det bliver Henrik Lübker, der d. 1. januar 2022 sætter sig i direktørstolen hos Design denmark. 45-årige Henrik Lübker har været en bærende kraft i udviklingen af det ny H.C. Andersens Hus, som åbnede d. 30. juni i år. Samtidig har han som kreativ udvikler skabt en lang række kunstneriske og kommercielle samarbejder, der har aktualiseret eventyrdigteren, og på den vis også har været med til at forny fortællingen om H.C. Andersen. Det er netop denne stærke udviklings- og partnerskabstænkning, han bringer med sig til brancheforeningen.

”Design denmark spiller en helt central rolle i fortællingen om dansk design og den store værdi dansk design har for både vores kulturelle arv og vores fremtid,”

udtaler Henrik Lübker og fortsætter:

”Som forening står vi i en unik position til at skabe stærke nationale og internationale partnerskaber mellem design, erhvervsliv, kulturliv og undervisningssektor, der udvikler, løser problemer og skaber nye, bæredygtige fremtider. Det potentiale glæder jeg mig til at indfri i tæt samarbejde med bestyrelsen.”Henrik Lübker har en ph.d.-grad fra Institut for Litteratur, Kultur og Medier, Syddansk Universitet. Han er en hyppigt brugt foredragsholder om kreativitet og designprocesser ud fra en H.C. Andersensk optik. På samme vis har han i en årrække arbejdet som censor på design- og kulturstudier ved Syddansk Universitet.

”Vi glæder utroligt meget til at sætte Henrik i spidsen for Design denmark, og se hvor langt han kan bringe vores forening. Vi ser det som en styrke, at han er hentet udenfor designbranchen og derfor kan bibringe en ny og forfriskende vinkel på Design denmark, og de ydelser og den relevans, vi leverer til vores medlemmer.”udtaler bestyrelsesforkvinde Lotte Lyngsted Jepsen, der sammen med et enigt ansættelsesudvalg har udvalgt Henrik blandt et felt på knap 30 ansøgere.

Henrik erstatter Abelone Varming, der har siddet som direktør de sidste fire år, og som stopper pr. 30. november 2021.