Open Call: Pitch-træning for kreative iværksættere

Open call

18. januar 2022

Danish Creative Industries (DCI) mission er at skabe vækst indenfor de kreative brancher og at udløse det uudnyttede investeringspotentiale, der ligger i kreative virksomheder. Visionen er at bidrage til øget vækst, jobskabelse, eksport, innovation, der gør samfundet til et bedre sted at leve.

DCI fokuserer på startups og SMV’er, som har både potentialet og ønsket om at vækste.

Der er masser af penge at investere i de kreative brancher, men mange investorer har svært ved at gennemskue investeringspotentialet og kreative virksomheders forretningsmodeller – samtidig med, at kreative virksomheder ofte har svært ved at forstå investorperspektivet. 

Vi tror på, at hvis man klæder de investeringsparate kreative virksomheder ordentlig på, og formår at oversætte investorernes sprog – og omvendt, vil det skabe flere investeringer i de kreativebrancher.

Derfor har DCI udviklet dette undervisningsforløb i samarbejde med forretningsudvikler og stifteraf Validate Consult, Anders Graabæk. Formålet med forløbet er at styrke kreative virksomheder og startups’ i deres forretningsforståelse, og at give indblik i investorperspektivet – herunder atgive konkret undervisning i, hvordan de præsenterer deres virksomheds forretningspotentiale på kort tid i et pitch-format, som investorerne er vant til.

Public speaking er nogen menneskers største frygt. Derfor lægges der i undervisningsforløbet vægt på at skabe tryghed og selvtillid, så deltagerne brænder igennem på scenen og får deres budskab ud, når de d. 28.02.2022 til DCI GO! i Aalborg skal præsentere deres pitch for en rækkeinvestorer, brancheorganisationer og andre kreative virksomheder.


Pitch-træning


1. Opstart: Virtuel workshop (ca. 2 timer)

Den virtuelle workshop giver en grundig introduktion til de forskellige værktøjer og hvordan man udfylder dem. Da den virtuelle workshop er pre-optaget kan kursisterne tilgå det, når det passer dem. 

  • Netværk: Deltagerne får mulighed for at lære hinanden at kende, så de er tryggeved hinanden og parate til ærlig sparring ved den fysiske workshop
  • Forretningsudvikling: Deltagerne får et crash-kursus i forretningsudvikling,herunder en introduktion til de vigtigste begreber, udtryk samt hvad investorertypisk leder efter
  • Pitch: Deltagerne får en introduktion til pitch-decket og det øvrige digitalelæringsmateriale, samt hvad der forventes af dem til det kommende Summit.

2. Webinar, skabeloner og læringsmateriale

Umiddelbart efter den virtuelle workshop modtager deltagerne deres virtuellelæringspakke bestående af:

  • Storytelling canvas – værktøj til overordnet struktur på sit pitch
  • Pitch deck skabelon 
  • Brand Arketyper
  • Link til webinar der gennemgår de forskellige slides i dybden
  • Inspirationsvideoer med gode pitches
  • Kontaktoplysninger på øvrige deltagere, så de kan øve deres pitch med hinanden.

3. Pitch-træning: Fysisk heldags-workshop (d. 14. februar) 

Pitch-træning består af tre dele, der alle har til formål at skærpe deltagernes pitch maksimalt. Angivne tidspunkter er vejledende. 

9.00-10.30 Pitch-runde
Hver startup pitcher for hinanden i plenum. Pitchen bliver videofilmet. 

10.30-12.00 Indhold. 
Startups arbejder i grupper med at tilpasse deres pitch og pitchdeck ud fra formiddagens feedback, samt sparre med hinanden. 

12.30-14.00 Historiefortælling: Intensiv pitch-træning i grupper. 
Teams skiftes til at pitche og give hinanden feedback. Fokus er at få historien frem, gøre det interessant og skabe en rød tråd igennem pitchen. 

14.00-15.30 Pitch-runde 2. 
Hver startup pitcher for hinanden i plenum, og får feedback. Pitchen bliver videofilmet, så deltagerne kan se udviklingen, når de efterfølgende får den tilsendt. 


4. DCI GO! event i Utzon Center i Aalborg (d. 28. februar) 


Ansøgning og praktisk information 

Du ansøger om plads på forløbet ved at indsende din ansøgning via nedenstående link senest d. 21/1 kl. 12.00. Her tilmelder du dig også det kommende DCI GO! event i Utzon Center i Aalborg. 

Ansøgningsformular: pitch-træningsforløb for kreative virksomheder

Bliver du optaget på undervisningsforløbet, giver vi dig besked inden udgangen af uge 3. 

Såfremt vi desværre ikke kan tilbyde dig en plads på forløbet, hører du fra os mandag i uge 4. 

Læs mere i denne PDF fra DCI