Ny naturlig og genanvendelig linoleum fra Tarkett udviklet i samarbejde med designere og arkitekter

Nå de 17 - via design

14. marts 2022

Linoleum er et materiale forbundet med en stærk tradition, der vækker minder og følelser hos mange designere. For andre er det et bæredygtigt og alsidigt materiale lavet af naturlige ingredienser i en unik kvalitet.

Tarketts nye linoleumskollektioner er blevet opdateret med varme farver, en mat finish og et naturligt, taktilt udtryk. Materialet er genanvendeligt efter brug og har et lavt klimaaftryk.

Tarketts nye linoleumskollektioner er inspireret af omfattende forskning og et stærkt samarbejde med arkitekter og designere, som har været med til at videreudvikle en klassisk gulvkollektion til også at være et spændende og moderne overflademateriale, der opfylder meget høje miljø standarder. Kollektionerne er blevet opdateret med varme farver i et nyt mat finish. Materialet er genanvendeligt efter brug og har et lavt klimaaftryk.


Nutidigt design med ny mat overflade

De nye linoleumskollektioner har fået tilført en ny mat overflade, som giver en mere naturlig og meget autentisk karakter til selve materialet. Farvepaletten er desuden udvidet og harmoniseret for at tilbyde designere en mere afbalanceret sammensætning af 105 nutidige toner – fra den neutrale og naturlige lysebrune farve, som rå linoleum har, til nuancer af terrakotta, pink og kaki.
Alle i et udvalg af fem moderne, sofistikerede mønstre.


Uovertruffen alsidighed til vægge og møbler

I den nye LinoWall kollektion er der i designprocessen lagt vægt på at realisere de udtryksmæssige muligheder for et materiale, der bl.a. er værdsat af designere for det smidige og naturlige udtryk.
Den innovative kollektion er dermed udviklet, så den nemt kan bruges både til vægge og møbler, hvilket betyder, at Tarketts linoleum nu i endnu højere grad end tidligere kan spille en vigtig rolle i kombinationen af forskellige indretningstendenser ved at definere rum, fremhæve arkitektoniske detaljer, og skabe nye designmuligheder for overflader i rummet.


Enestående bæredygtighed

Tarketts linoleum opfylder kr vende standarder for bæredygtighed og eksemplificerer vores forpligtigelse til Tarkett Human-Conscious Design , som handler om at designe produkter, der bidrager positivt til miljøet og til menneskers velvære i hvert trin af et produkts liv samtidig med, at produkterne bidrager positivt i overgangen til en cirkulær økonomi.

Tarketts linoleum er lavet af naturlige materialer (linolie, harpiks, træmel, kork og jute), og er samtidig fuldt genanvendeligt efter brug. Med fokus på en mere cirkulær økonomi har Tarkett derfor udviklet en metode til at adskille jutebagsiden fra linoleumsbelægningen og til at optimere genanvendelsen af begge materialestrømme. Det muliggør, at linoleum kan genanvendes til nye linoleumsgulve og lukker kredsløbet for linoleumsproduktionen, hvilket er en af industriens helt store gamechangere.


Restart® indsamlingsprogram

Som et led i overgangen til en mere cirkulær økonomi har Tarkett taget de nødvendige skridt inden for genanvendelse af gulvmaterialer. Tarkett introducerede allerede i starten af sidste år et nyt og innovativt indsamlingsprogram, hvor installationsspild fra linoleumsgulve indsamles og genanvendes som råmateriale i produktionen af nye gulve. Sidenhen er programmet udvidet til at kunne genanvende gammelt linoleum efter brug og indsamle det gennem indsamlingsprogrammet Restart®. Det betyder at for hver kvadratmeter gammel linoleum, der genanvendes, reducerer Tarkett CO2-udslippet med 5,4 kg CO2.

Alle Tarketts linoleumskollektioner er miljømærket med Cradle to Cradle  Silver, og Originale-kollektionen er den eneste linoleum på det globale marked, der er Cradle to Cradle Gold.

Tarketts 2,5 mm linoleum, som er kernen i kollektionerne, har det laveste klimaaftryk i sin kategori p  markedet og er samtidig CO2 negativ fra ”Cradle to Gate”, hvilket vil sige fra materialeudvinding gennem hele produktionen.


Xf2™ overfladebeskyttelse

Den nye matte overfladebehandling, Tarketts xf2™ forsegler og forstærker overfladen for at g re den mere modstandsdygtig over for snavs og dagligt slid, hvilket minimerer rengørings og vedligeholdelseskrav. I modsætning til andre behandlede linoleumsgulve kræver Tarketts linoleum ingen overfladebehandling efter installation og ingen voks eller polering i løbet af dets levetid, hvilket bidrager med betydelige omkostningsbesparelser og skaber en reducering af produktets CO2-aftryk i løbet af dets livscyklus.

Ved at kombinere stærk tradition, h¨åndværk og innovation tilbyder Tarkett med sine nye linoleumskollektioner en moderne tilgang til gulvbehovene i dag og til fremtidens livsstil.


Om Tarkett

Tarkett har produceret gulve siden 1886 og tilbyder i dag gulv- og vægmaterialer til b åde boliger, erhverv og offentlige miljø er med fokus på design, funktionalitet og bæredygtighed. Produktporteføljen omfatter bl.a. træ, vinyl, laminat, linoleum og tæpper. Med 33 produktionsenheder og ca. 12.000 ansatte er Tarkett en af verdens største gulvproducenter. I 2020 omsatte virksomheden for ca. 19 mia. kroner, og hver dag sælges ca. 1,3 mio. kvadratmeter gulv til kunder i over 100 lande. Tarkett arbejder langsigtet og strategisk for at mindske ressourceudvinding og klimaaftryk gennem cirkulær økonomi, baseret på principperne i Cradle to Cradle og filosofien Tarkett Human Conscious Design™. Målet er at skabe gulve, som har en positiv indvirkning på indeklimaet og miljøet.

Find mere information på tarkett.dk

Læs hele pressemeddelselsen her