46 designløsninger konkurrerer om at vinde Danish Design Award 2022

Designawards

19. april 2022

Prisen er et samarbejde mellem Design denmark og Dansk Design Center og hylder godt design i en lang række kategorier, blandt andre Feel Good – Furniture, Liveable Cities og Save Ressources.

Vinderne vil blive offentliggjort ved Danish Design Award-ceremonien den 9. juni

En ladestation til ultrahurtig opladning af elbiler, udendørs møbler, der kan øge biodiversiteten i byrummet, og en app, der giver forældre til hørehæmmede et sprog til at kommunikere med deres børn. Dette er blot nogle få eksempler på de 46 designløsninger i 12 kategorier der er blandt finalisterne til Danmarks nationale designpris, Danish Design Award 2022.

Løsningerne falder inden for en række forskellige kategorier. Alligevel tegner finalisterne et billede af, hvad der sker i design lige nu, både i virksomheder, i uddannelser og i samfundet som helhed, mener juryformand Mikkel Jespersen:

“I år afspejler finalisterne enkle og smukke løsninger på både hverdagsproblemer og globale udfordringer. Finalistløsningerne understreger, at design virkelig kan gøre en forskel – og det fortjener en fejring.”


Se alle finalisterne her.


Peoples Choice award

Du kan stemme på din favoritløsning ved at nominere den til People’s Choice Award her.


Om Danish Design Award

Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, der hylder den forskel, som design kan gøre for mennesker, virksomheder og vores samfund. Prisen er et partnerskab mellem Design denmark og Dansk Design Center.

Finalister og vindere udvælges af en international jury bestående af eksperter inden for design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Læs mere om Danish Design Award her.