Danish Design Award 2022: Her er vinderne

Danish Design Award

9. juni 2022

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev i dag overrakt ved en stor prisfest i Industriens Hus.

Verdens første cirkulære børnehave, et digitalt notifikationssystem til mennesker med stomi og et urinal, der skaber bedre toiletvilkår for kvinder, er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens mange kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.


Vinderne blev (kategori og vinderløsning):
 

Better learning

Feel Good Product
Feel Good Furniture
Healthy Life
Message Understood
Liveable Cities
Outstanding Service
Visionary Concepts
Save Resources
Game Changer
Young Talent


Special awards

Towards Utopia 
People’s Choice
Icon Award
Employment Growth Award

Læs mere om alle årets vindere og finalister på Danish Design Awards hjemmeside.

Design, der gør en forskel

Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark.
 

Christina Melander, programchef for Danish Design Award og programleder i Dansk Design Center:

“Jeg glæder mig over endnu en gang at se den enorme forskel, design gør. Igen i år ser vi fantastiske designere, virksomheder og organisationer, der med hver deres inspirerende løsninger er med til at styrke Danmarks position som designnation. Designløsninger, der spænder vidt på tværs af awardens mange kategorier, men som har det tilfælles, at de inspirerer til en bedre, mere retfærdig og bæredygtig fremtid.“

Henrik Lübker, CEO, Design denmark: 

“Det er fantastisk at se spændvidden og den store generøsitet, der ligger i årets designløsninger. Danish Design Award er én gang årlig historieskrivning, som samtidig peger mod fremtiden. For både vindere og finalister bygger bro mellem fortidens store danske kulturarv inden for design til fremtidens nødvendige transformation af, hvordan vi mennesker forstår os selv i forhold til den verden, vi alle er en del af.”