Design denmark

3D print - Northen Layers (Ny medlemsfordel)

3D print er et fantastisk værktøj for designere – særligt til prototyping. Design denmark har været på besøg hos Northen Layers.

Northen Layers  tilbyder inhouse 3D print fra deres værksted i København. De har hovedsagligt fokus på prototyping men tilbyder også småproduktion. De har store kunder som HAY, Mærsk og FDB Furniture. Vi har stillet de 3 ejer et par spørgsmål omkring 3D print og deres service.

Hvilke services tilbyder Northern Layers?
Vores primære tilbud er 3D printning til prototyping. Designprocessen nutildags er næsten udelukkende digital, men til tider er der brug for at have det fysiske element med. Gennem 3D printning tilbyder vi en måde, hvorpå designere kan få en fornemmelse for størrelsesforhold, ergonomi og æstetik. Vi oplever, at dette hjælper dem med at forbedre det færdige produkt.
 


Hvad er fordelene ved 3D print?
3D pritning tillader designerne at iterere meget mere, end de ellers ville have mulighed for. Dette resulterer i et bedre færdigt produkt. Vi har haft designere, der iterere op til flere gange på en uge. Denne hurtige iterationsprocess gør, at de når til de færdige designs hurtigere, billigere og nemmere, end de ville med andre metoder.

 
Hvilke trin er der fra idé til færdig prototype?

Designeren skal skitsere deres produkt i CAD, dette gøres typisk i Rhino, Fusion 360 eller Solidworks. Designet bliver derefter eksporteret til en STL fil eller en STEP fil og uploadet til vores platform via vores hjemmeside. Så snart vi har godkendt designet, begynder vi at printe. De fleste prints er afsluttet inden for 1-2 arbejdsdage.

 
Er det kun prototyper som Northern Layers producerer?
Northern Layers tilbyder også 3D print til produktion. I nogle tilfælde er det lykkedes os at producere flere hundrede dele indenfor 12 timer. Vi tilbyder også hjælp med design til masseproduktion og sourcing.
 
Hvorfor skal man vælge lige præcis Northern Layers?
Vores mål er at gøre 3D printning til en del af dagligdagen for designere i Danmark. For at opnå det, så skal 3D print være billigt, hurtigt og nemt. 

Ny medlemsfordel
Har du mod på prototyping gennem 3D print, kan du læse meget mere om Northen Layers her. Du er også velkommen til at kontakte til dem med konkrete spørgsmål om dit projekt. Som en ny medlemsrabat får Design denmark medlemmer 10% hos Northen Layers, du kan læse mere om dette inde på medlemssiden her.