Design denmark

5 Skarpe til Thomas Sehested, We are AM

Branding X Fødevarer X Lolland-Falster 

På årets folkemøde på Bornholm teamede brandingeksperterne fra We are AM op med Madkulturen for at drøfte, hvordan man kan skabe vækst og velstand i Danmark ved at løfte den kulinariske kvalitet. AM udviklede over to dage en prototype for Lolland som fødevareregion. Design denmark (Dd) spurgte Founding Partner Thomas Sehested, hvad der kom ud af designmetoden.

madmission

Dd: Med Madmission Live ville I udfordre folkemødeformen og den klassiske paneldebat – hvad er der galt med den?

Thomas Sehested: Folkemødet er en fantastisk platform for udveksling af tanker, ideer og synspunkter. Men, hvis Folkemødet skal bevare sin autenticitet og relevans også for folk uden for rækken af Tordenskjolds soldater er det vigtigt at tænke i andet end debatter. Det er en del automatpilot – det er ikke alt, der kan klares med 45 minutter diskussion mellem tre politikere og en moderator. Nogle ideer og løsninger kræver en anden form, en anden løsning. Vores bud var et åbent designværksted live med løbende interaktion mellem designere og deltagere. Vi var så heldige at etablere samarbejde med Madkulturen om Folkemødet – under temaet Madmissionen Live – hvad kan fødevarer gøre for hele Danmark?

“Nogle ideer og løsninger kræver en anden form, en anden løsning. Vores bud var et åbent designværksted live med løbende interaktion mellem designere og deltagere.”  

Dd: Hvordan udvikler man en holdbar branding- og kommunikationsstrategi på 24 timer?

Thomas Sehested: Det kan man selvfølgelig ikke. Men man kan vise, at design og branding er en mulig løsningsgenerator for nogle af de store problemer, som samfund og erhvervsliv arbejder på at finde løsninger på.

Dd: I lægger op til, at Lolland har brug for en ny fortælling om sig selv – noget, der kan genskabe stoltheden hos de lokale. Hvordan kommer et københavnerbaseret designbureau under huden på den lolske befolkning?

Thomas Sehested: Det er altid godt at få et sæt friske øjne på en problemstilling eller udfordring, hvor man er kørt fast, eller hvor man måske ikke helt ved, hvordan det kan løses. Vi har været i gang med en lignende proces for Bornholm, så vi har jo referencerne og øjnene stift rettet mod de dele af Danmark, som ikke er storkøbenhavnske.

madmission3
Dd: Hvad er det for et ‘design-take’, der er på Madmission-projektet?

Thomas Sehested: Vi fandt frem til fire tilgange – en der handlede om mad, som vi kaldte Madøerne – en der tog udgangspunkt i lokale iværksættere, den kaldte vi Dyrk Lolland-Falster, en anden mere businessorienteret vej, kendt under navnet Holland-Falster og endelig en sidste gakket vej, som skulle redefinere Lolland-Falster som sukkerets svar på champagne – den kaldte vi Sugarland. Og hvad hedder borgmestre i Sugarland – sugardaddies, selvfølgelig.

Dd: Hvordan skal brandingstrategien implementeres?

Thomas Sehested: I første omgang var det jo et tænkt projekt, men når det handler om place-branding er det et spørgsmål om at inddrage de forskellige parter, som er nødvendige for projektet. Så der skal holdes møder med politikere, erhvervsliv og borgere – som alle skal inddrages, høres og medvirke. Det skal vi snakke videre med de to kommuner i regionen om – Lolland og Guldborgsund kommuner.

Læs mere om Madmission Live her

Se flere cases fra We are AM