Danish Design Award: Game Changer


Designløsning: Det Åndbare Hus

Virksomhed: Egen Vinding og Datter / House Arkitekter
Designere: Søren Blicher
Finalist ved Danish Design Award 2020

Det Åndbare Hus er en bæredygtig bygning skabt af lokale, komposterbare naturmaterialer med fokus på minimalt ressourceforbrug – og anviser og minder os om at gen-indtænke en lang række byggematerialer og -metoder i fortiden, i moderne byggeri. Materialer og metoder som vi har glemt, men som vi med fordel kan anvende igen.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: E-ferry

Virksomhed: Ærø Kommune / Consultning Naval Architects / Jens Kristensen
Designere: Jens Kristensen, Claus Bendix Nielsen, Michael Hansen og Anders Vester
Vinder ved Danish Design Award 2020

Færgetrafik er en af de helt store forureningskilder inden for transport. E-ferry er en 100 % eldreven mellemstørrelse færge for passagerer og biler, lastbiler og anden last. Rækkevidden er 22 sømil, syv gange så langt som andre elektriske færger. Her ser vi en ny retning for industrien, der har et kæmpe potentiale, hvis modellen eksempelvis kan udvides til fragtskibe.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: TAKT

Virksomhed: Takt
Finalist ved Danish Design Award 2020

TAKT har tænkt på alle punkter i det cirkulære system og knækket koden med deres retursystem med et møbelsystem, der giver mulighed for at leje eller lease møbler samt en returplatform, hvor man kan få istandsat eller gensælge hele eller dele af møblet.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Continued: En cirkulær platform til modeindustrien

Virksomhed: Continued
Finalist ved Danish Design Award 2020

En teknisk og logistisk platform, der gør det muligt for modevirksomheder at leje deres produkter ud og således cirkulere dem i et lukket loop. Med denne løsning bliver det producentens ansvar at håndtere deres eget affald, hvor det i dag er samfundets ansvar.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: True Gum

Virksomhed: True Gum / Studio Lou
Designer: Louise Brandt Overgaard
Finalist ved Danish Design Award 2019

True Gum er et naturligt tyggegummi, der er helt fri for plastik. Det er samtidig vegansk og 100% biologisk nedbrydeligt, og viser tydeligt behovet for at sætte spørgsmålstegn ved den måde, vi producerer fødevarer på.

Læs mere om designløsningen her.