Danish Design Award: Save & Share Resources


Designløsning: EcoTEX

Virksomhed: Fletco Carpets
Designere: Henrik Hedegaard og Ole Bækkegaard
Finalist ved Danish Design Award 2020

På globalt plan bruger vi milliarder af drikkeflasker af plast hvert år. Vi monterer også milliarder af kvadratmeter tæppe hvert år. EcoTEX-produktet har potentiale til skabe enorme besparelser i materialeforbrug. Med EcoTex tæppebelægning kan store mængder genbrugt plast absorberes – hvilket giver forbrugerne mulighed for at vælge en bæredygtig løsning.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Næste Skur

Virksomhed: Næste / Næste Ark
Designere: Niels Jakubiak og Lars Thøgersen
Finalist ved Danish Design Award 2020

En inspirerende og smart måde at genbruge byggematerialer af høj kvalitet til at producere attraktiv og unik lokal arkitektur med redskabsskure konstrueret af genanvendte materialer, der skaber sjove og interessante bygninger. Skuret har også et socialt aspekt som en slags lokal, identitetsskabende markør for en bygning.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: SolarSack

Virksomhed: Alexander Løcke / Solarsack
Designere: Niels Jakubiak og Lars Thøgersen
Vinder ved Danish Design Award 2020

En genopfyldelig plastsæk, der giver rent vand på økonomisk bæredygtig vis og nedsætter behovet for at fælde træer til kogning og rensning af vand. Løsningen adresserer en kritisk udfordring – den globale mangel på rent drikkevand – og løser dermed både en række sundhedsmæssige og ressourcemæssige problemer.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: UPanel

Virksomhed: Lendager Up / Lendager TCW
Designere: Morten Risom, Simon Graagaard, Tim Riis Tolman, Niklas Nolsøe, Kaare Karrebæk Thun og Ditte Lysgaard Vind
Finalist ved Danish Design Award 2020

Denne løsning peger på muligheden for, at tøj, der normalt ville blive brændt, upcycles til akustiske paneler. Da beklædning er en storproducerende industri, kan materiale, der er ved at være opbrugt i en form, få sit liv forlænget i en anden, hvilket giver en betydelig fordel for miljø og klima.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Upcycle Studios

Virksomhed: Arkitektgruppen A/S, NREP / Lendager Group
Designere: Lendager Group, Moe
Vinder ved Danish Design Award 2019

Upcycle Studios baner vejen for cirkulær økonomi i byggeriet. Bygningerne udgør en konkret løsning på bæredygtig arkitektur ved at “upcycle” byggematerialer. Idéen er i sig selv ikke ny, men Upcycle Studios er et konkret eksempel på godt design, innovativ brug af materialer og en dokumentation af processen, der er yderst prisværdig og gør det muligt for andre at følge efter.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Aiayu Zero Waste

Virksomhed: Aiayu
Designer: Maria Høgh Heilmann
Finalist ved Danish Design Award 2018

Kampen for mere bæredygtighed i tekstilindustrien er værd at kæmpe. Aiayu gør det ikke halvt, men ambitiøst, ved at genbruge alle restprodukter i deres produktion af mode og interiør i organiske materialer. Virksomheden kender sine produkters oprindelse indgående og indtænker bæredygtighed på alle niveauer – fra økologi til social bæredygtighed.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Vigga

Virksomhed: Vigga.US A/S
Designere: Peter Svensson og Vigga Svensson
Vinder ved Danish Design Award 2017

VIGGA udfordrer køb og smid væk-mentaliteten ved at tilbyde et smart og attraktivt alternativ. Ved at dele børnetøj i høj kvalitet kan VIGGA-familierne reducere miljøbelastningen med op til 80 % – en gennemtænkt serviceydelse og samtidig et banebrydende bud på, hvordan design og produktudvikling kan integreres med et deleøkonomisk koncept.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Reshopper

Virksomhed: Reshopper ApS
Designere: Jonas Funk Johannesen, Nicolai Danmark Johannesen, Anders Dahl Pape og Anders Munk
Finalist ved Danish Design Award 2017

Reshopper er en simpel app, der gør det nemmere at genbruge ting som tøj, barnevogne eller legetøj via en platform, der samler købere og sælger i et digitalt og fysisk fællesskab. Reshopper har med overlegen forståelse for deres målgruppe bygget en enkel, velfungerende platform, baseret på brugernes tillid.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: GoMore

Virksomhed: GoMore
Designere: Alexander Varney, Benjamin Ottensten og Helder Almeida
Vinder ved Danish Design Award 2017

GoMore er et fællesskab og et marked for delebiler. Løsningen sætter mennesker i kontakt med hinanden, hjælper dem til at spare penge og gør køreturen mere miljøvenlig og sjov.

Læs mere om designløsningen her.