Danish Design Award: Visionary Concepts


Designløsning: AeroSlider

Virksomhed: Manyone
Designere: Jens Martin Skibsted, Guillermo Callau, Marek Weidlich, Savin Dimov og Martin Engberg
Finalist ved Danish Design Award 2020

AeroSlider forestiller sig en fremtid, hvor langdistancetransport er CO2-neutral. Konceptet forbinder de fremtidige megabyer i Europa, Afrika og Asien med tog i stedet for fly.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: BitPark

Virksomhed: Maycotte Coulson
Designere: Alexander Coulson Baird og Marco Antonio Maycotte
Finalist ved Danish Design Award 2020

BITPARK er en arkitektonisk pavillon, der er designet til at hjælpe byer med at genetablere forbindelse med vandområder via et modulgulv på vandet. Den forbinder offentlige rum og bæredygtigt havbrug.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: OceanSky

Virksomhed: Oceansky / KIRT x THOMSEN
Designere: Rune Kirt, Mads Thomsen, Troels Porse Pedersen, Carl-Oscar Lawaczeck, Max Pinucci og Maria Adelaide Fazzi
Finalist ved Danish Design Award 2020

Relancering af  hybridluftskibe for at tilbyde et alternativ til langdistance rejser med et væsentligt lavere CO2-fodaftryk.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Ecco Sealo

Virksomhed: Ecco Sko A/S / Designskolen Kolding
Designere: Silke Foged, Simone Bakke Vestergaard, Niclas Henriksen, Jeppe Aske Jensen og Aurelie Varga
Finalist ved Danish Design Award 2019

Formålet med denne designløsning er at finde alternative materialer og måder at genbruge scraps og affald fra ECCO skoproduktion for at udvikle nye nedbrydelige materialer – og er dermed et vigtigt udgangspunkt for langsigtede løsninger.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: EnergyLab Nordhavn

Virksomhed: DTU, Department of Electrical Engineering / KIRT x THOMSEN
Designere: DTU, Hofor, Radius, ABB, Danfoss, Balslev, Cleancharge, Glen Dimplex, Metro Therm, PowerLabDK, Københavns Kommune, By & Havn og KIRT x THOMSEN
Vinder ved Danish Design Award 2019

Et bud på fremtidens energisystem. Nordhavn anvendes som levende laboratorium til at vise, hvordan elektricitet, opvarmning, energieffektive løsninger og transport kan indarbejdes i et intelligent fleksibelt optimeret system.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: The Climate Tile

Virksomhed: Tredje Natur
Finalist ved Danish Design Award 2019

Klimaflisen er en løsning, der minimerer skader fra regnvand i byer. Ved at lede vand fra tage og pladser væk, forebygger klimaflisen oversvømmelser. Klimaflisen udgør også en ny vandforsyning og behandler dermed vand som både en risiko og en ressource.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: The Resource Rows

Virksomhed: NREP A/S, Arkitektgruppen A/S / Lendager Group
Designere: Anders Lendager, Anette Orth Laybourn, Niklas Nolsøe, Mathias Ruø Rasmussen, Nicholas Ransome, Mikkel Damsbo, Anders Bang, Søren Brauer, Nanna Lee Thusgaard, Gunnar Agerskov Madsen, Jesper Høiberg, Hessam Dadkhah, Iben Nørkjær, Torben Vestergaard, Sunniva Garshol og Signe Balthazar Munk
Finalist ved Danish Design Award 2018

Verdens første boligområde opført af upcyclede murstensmoduler; en ny tilgang til at implementere den cirkulære økonomi i arkitektur og design. Med projektet tager Lendager Group livtag med den store udfordring med at genbruge byggematerialer i et ambitiøst forsøg på at lade byggeaffald indgå som ressource i den cirkulære økonomi.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Danish Upcycle

Virksomhed: TagTomat
Designere: Mads Boserup Lauritsen, Kristian Bæk Michelsen, Kirsten Østergaard Martensen, Frederik Darre Haahr, Esben Lysemose, Jesper Kliborg Andersen, Anders Andersen, Mihai Cutulezcu, Jens Conrad Jørgensen og Nanna Moesgaard
Finalist ved Danish Design Award 2018

Emballage fra industrien upcycles til plantekasser og “urban farming”-sæt, som inspirerer forbrugere til at tage små skridt hen imod en bæredygtig fremtid med bedre ressourceudnyttelse. Et eksempel på aktivistisk design, der får de politiske målsætninger om cirkulær økonomi helt ud i altankassen.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Algae Dome

Virksomhed: Space10
Designere: Aleksander Wadas, Rafal Wroblewski og Anna Stempniewicz
Finalist ved Danish Design Award 2018

En pavillon, der producerer mikroalger gennem fotosyntese og samtidig fungerer som et socialt rum, der giver input til og stimulerer debat om fremtidens fødevarer – og dermed tager hul på fremtidens fødevarerevolution.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Hyperloop One

Virksomhed: Hyperloop One / Bjarke Ingels Group
Samarbejdspartner: BIG Ideas
Finalist ved Danish Design Award 2017

Hyperloop har potentialet til at blive fremtidens næste transportparadigme med et koncept, der kombinerer flyets hastighed med togets rummelighed og bilens fleksibilitet. Hyperloop One forsøger at løse enorme udfordringer og skabe radikalt nye betingelser for bevægelighed med et bæredygtigt og sikkert højhastighedssystem.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: The Growroom

Virksomhed: Space10 / Husum & Lindholm
Designere: Signe Lindholm og Mads-Ulrik Husum
Finalist ved Danish Design Award 2017

Growroom er en ”urban farming”-pavillon, der øger vores bevidsthed om fødevareproduktion og deleøkonomi ved at skabe en arkitektonisk ”pause” i det hektiske samfundslandskab. Projektet er demokratisk tænkt og løst, idet designet The Growroom foræres væk til alle, der vil bygge deres egen udgave af den urbane byfarm.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: VenligBolig

Organisation: Venligboligfonden, Gribskov Kommune og Frederiksberg Kommune / 2-1 Idébureau og ONV Arkitekter
Designere: Søren Rasmussen, Johan Galster, Joakim Kerrn Malgren og Marie Mikkelsen
Vinder ved Danish Design Award 2017

VenligBolig er et boligkoncept, der skaber mulighed for, at boligejere og byer kan byde flygtninge velkommen i samfundet og lokalområdet. VenligBolig er et socialt design, men det er også en velfærdsvision, som samtænker integration, borgerinddragelse og deleøkonomi i forsøget på at løse en presserende samfundsopgave.

Læs mere om designløsningen her.


Designløsning: Ferrum Bluekolding Bænk

Virksomhed: Ferrum A/S for Bluekolding A/S
Designer: Birkir Gudmundsson
Finalist ved Danish Design Award 2016

Bænke i den lokale busterminal med en indbygget radiator, der varmer bænkene op til 25-30 grader Celsius ved hjælp af overskudsenergi fra spildevand. Før det udledes, føres spildevandet føres gennem en simpel varmeveksler, hvor der uddrages energi, som bruges til at opvarme fjernvarmevand.

Læs mere om designløsningen her.