Design denmark

Designeventet New Danish Modern vælger lokal kurator

Designeventet New Danish Modern vælger lokal kurator

Den 16.juni 2017
Pressemeddelelse

Designeventet New Danish Modern vælger lokal kurator

Når design-flagskibet New Danish Modern finder sted under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, i O’Space den 12. – 21. oktober, skal der afvikles både udstillinger, awards, konference og kreative co-labs. Til at hjælpe med at løfte den omfattende kuratoropgave samt skabe visuel sammenhæng i alle delelementer, har parterne bag nu valgt kurator: Den lokalt forankrede, men internationalt anerkendte, mor-datter-designduo Beck & Kinch.

Partnerne bag New Danish Modern, Design denmark og dennes regionale klyngeinitiativ Business by Design, har valgt Beck & Kinch til at assistere med kuratering, way finding og visuelt oplevelsesdesign i O’ Space, når det omfattende designevent New Danish Modern finder sted.

Det familiedrevne designstudio Beck & Kinch har erfaring med internationale arkitekter og globale brands som Chanel, McLaren og Christian Dior. Deres arbejder kan ses i mere end 500 flagskibsbutikker, hoteller, kontorer, og ambassader verden over.

Henrik Weiglin, som er direktør i Design denmark, siger:

– New Danish Modern er en international begivenhed. Vi har klare ambitioner om at skabe en fyldig og oplysende designbegivenhed, som viser bredden i dansk design og kan skabe international genklang. Det bliver en fejring af det unikke danske design-DNA, som vi allerede er kendt for ude i verden, men som vi herhjemme kan sætte endnu mere pris på – og bruge. Derfor synes vi også at et kuratorhold med internationalt vingefang er det helt rigtige valg.

Partner ved Beck & Kinch, arkitekt, Sofie Kinch, siger:

– Det er en ære at få opgaven for New Danish Modern. For os er det en helt særlig glæde at være del af en større designagenda, der som her, ikke blot viser og hædrer et kendt dansk design, men også vil sætte designbegrebet til debat og vise flere designgenre for danskere og udlændinge. Design er så integreret en del af dansk identitet og det er interessant at udfordre grænserne for, hvad design er.

Beck & Kinchs kuratering er et samarbejde med New Danish Moderns ejere Design denmark (Dd) og Business by Design (BbD) samt deres forskellige samarbejdspartnere på delelementer af eventet; det gælder Dansk Design Center ved Danish Design Award-udstillingen samt en erhvervskonference, designer Troels Seidenfaden på dele af udstillingerne, Designrådet ved Designrådets pris samt udstilling, Design Museum Danmark ved familierettede co-labs m.fl.

For alle samarbejder – og den deraf følgende kuratering – gælder udgangspunktet, at design er en integreret del af dansk identitet.

– Vi ser det som en spændende opgave at skabe en engagerende oplevelse for publikum i det 2000m2 store udstillingsrum – for børn som voksne, designprofessionelle og ’almindelige’ interesserede. Det er netop dét at designe særlige oplevelser, der er vores speciale. Fremtidens design går i mange retninger og vi skal forholde os både til nye teknologier, nye brugssituationer og ikke mindst bæredygtighed. Vi skal være med til at vise og omfavne det brede design. Folk må gerne tænke: ”Ok, så det er også design!?”, siger Annemette Beck.

Om Beck & Kinch
Beck & Kinch arbejder på tværs af generationer og fagligheder. Annemette Beck, der etablerede designstudiet i 1979, har en baggrund i tekstildesign og kunst og er uddannet på Designskolen Kolding. Hendes datter, Sofie Kinch, er uddannet på Arkitektskolen Aarhus og har en Ph.d. i interaktions-og atmosfæredesign fra samme sted. Sammen har de arbejdet professionelt i mere end tre år, og blandt deres fælles projekter er også museums -og galleriudstillinger i ind-og udland.
www.beckkinch.com

Om Design denmark
Design denmark (Dd) er Danmarks største alliance af designere, -tænkere og -brugere, som demonstrerer og formidler de positive effekter af design. Design denmark bygger bro mellem erhverv, kultur og videnskab og arbejder for, at design opleves som målbart værdiskabende, som en klar parameter for konkurrencedygtighed og som et værktøj til at skabe positive forandringer i samfund og erhvervsliv.
www.designdenmark.dk

Om Business by Design
Business by Design er en ud af 4 erhvervsklynger forankret i More Creative – som er rygraden i Region Midtjyllands kreative vækststrategi (2013). Design denmark er værtsorganisation for Business by Design, og arbejder som sådan sammen med parterne bag More.Creative: Region Midtjylland, Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.
www.facebook.com/vaekstviadesign

For yderligere information om Design denmark, kontakt venligst:
Kommunikationschef, Design denmark, Susanne Bendsen
sub@designdenmark.dk // 2896 2128

Information om New Danish Modern og Business by Design:
Projektleder Lotte Vind Sørensen
lvs@designdenmark.dk // 2899 3899

Information om Bech & Kinch:
Arkitekt Sofie Kinch, Beck & Kinch
sk@beckkinch.com // 5134 4338

Foto: Beck & Kinch