Design denmark

Designprofil fylder rundt

Christian Hvidt, industriel designer MDd, fylder 70 år 

Christian Hvidt 70Christian Hvidt er oprindelig er uddannet ingeniør, og driver sin egen designvirksomhed, grundlagt tilbage i 1980. Ud over at lægge navn til en lang række prisvindende designs, er Christian aktiv i designbranchen og varetager flere tillidsposter. Den 18. september 2016 runder Christian Hvidt 70 år.

Christian Hvidts designløsninger spænder fra gademøbler i beton, over industrimaskiner, til inventar, møbler og belysning. Et kendetegn for de fleste af designløsningerne er produkternes lange levetid – et udtryk for det gennemarbejdede og tidløse design, der præger Christians Hvidts arbejder.

Snedkerprisen
Det er især møbler og belysning, som har Christian Hvidts store interesse. På møbelområdet har specielt et længerevarende samarbejde med Søborg Møbelfabrik ført til et bredt sortiment af møbler, der gennem årene har fundet vej til mange institutioner inden for offentlig regi, erhvervsvirksomheder og private hjem. For sit arbejde inden for møbeldesign er Christian Hvidt tildelt Snedkerprisen.

Prisvindende lysdesign
Christian Hvidt har også samarbejdet med en række kendte danske og udenlandske belysningsvirksomheder, herunder i de senere år Riegens og Thorn Lighting. Det er blandet andet blevet til design af udendørsarmaturer med LED-lyskilder til gader og veje. Christian Hvidt har for sit belysningsdesign modtaget anerkendelser og priser i Danmark og udland.

Tillidsposter og æresmedlem
Christian Hvidt har flere tillidsposter inden for designområdet. Således 12 år i bestyrelsen, herunder 5 år som formand, for foreningen IDD, Industrielle Designere Danmark. Og i en længere årrække som formand for Retsudvalget i brancheorganisationen Design denmark, hvor Christian Hvidt er æresmedlem. Christian Hvidt har tillige i 8 år siddet som designernes repræsentant i Repræsentantskabet i Statens Kunstfond samt de seneste 12 år været tilknyttet Sø- og Handelsretten som sagkyndig dommer.