Design denmark

Designbureauet EGGS åbner nu i Danmark

EGGS er på blot fem år vokset til 90 medarbejdere med kontorer i Oslo, São Paulo, Stavanger, Trondhjem og nu også i København, og har flere år i træk været Norges mest vindende designbureau og anses for Norges ledende virksomhed indenfor tech-design – dækkende alt fra fysiske designprodukter, digitale tech- løsninger til servicedesign-løsninger.

Danske kvinder i front
Til at stå i spidsen i Danmark har EGGS rekrutteret den erfarne CEO og forretningskvinde Susanne Lund med tung baggrund fra både den kreative branche samt den finansielle sektor. Susanne Lund kommer til EGGS fra en stilling som adm. direktør i det 70-mand store kommunikationsbureau Konstellation & Republica.

“Jeg glæder mig til at være med til at realisere EGGS potentiale i Danmark og samtidig blive en del af et stærkt internationalt team af strateger, innovatører, designere og tech-folk. EGGS placerer sig i et meget attraktivt krydsfelt, hvor dyb menneskelig indsigt og solid forretningsforståelse kombineres med stærke kreative, innovative og teknologiske kompetencer. Og nu bliver opgaven at bidrage til tage ambitionerne endnu videre i Danmark og internationalt,” siger Susanne Lund, der samtidig tiltræder en international rolle som CMO (Chief Marketing Officer) for EGGS ́ samlede gruppe samt indtræder i koncernledelsen og virksomhedens ejerkreds.

”Jeg er imponeret over EGGS evne til at udkomme. Virksomheden har i samarbejde med kunderne skabt 350 nye produkt- og service-innovationer, der alle gør en positiv forskel for mennesker – lige fra at hjælpe børn med at indtage deres astma medicin, give passagerne i Oslo lufthavn en bedre kundeoplevelse til at forbedre livskvaliteten for diabetesramte indvandrerkvinder. Samtidig har ledelsen formået at opbygge en meget stærk kultur under mantraet ́creating the world’s best creative nest ́, hvilket gør EGGS til en meget attraktiv arbejdsplads,” siger Susanne Lund.

Susanne Lund har gennem de seneste tre år stået i spidsen for en meget vellykket transformation af Konstellation & Republica fra et mere taktisk fokuseret retailbureau til et strategisk full-service bureau. Hun efterlader bureauet i topform med et meget kompetent hold af medarbejdere og en sund økonomi.

I EGGS skal Susanne bl.a. arbejde sammen med danske Ulla Sommerfelt, som er adm. direktør for den samlede EGGS-gruppe og kendt som bl.a. TEDx Talker:

“Vi er begejstrede for at have fået Susanne Lund ombord. Til at opbygge EGGS i Danmark var vi på udkig efter en direktør med de helt rigtige lederegenskaber. Én, der kunne skabe den særlige EGGS-kultur, som vi har erfaring med giver det bedste fundament for kreativitet og arbejdsglæde, og som gør, at vi kan tiltrække de bedste talenter. Vi fandt, at Susannes personlighed og lederegenskaber er det helt rigtige match. Samtidig har hun senest i rollen som CEO i Konstellation & Republica leveret en solid case på, hvordan man driver og transformerer større kreative virksomheder,” siger Ulla Sommerfelt.

Voksende efterspørgsel
I Norge er EGGS særligt kendt for sine businesscases i den maritime sektor, sundhed, finans og offentlig sektor, men arbejder på tværs af alle brancher.

Markedet for strategisk design, innovation, designtænkning og digital transformation vokser og har et stort potentiale i Danmark. Seneste brancheanalyse fra Dansk Industri (DI Videnrådgiverne) viser, at rådgivningsbranchen samlet set i Danmark er vokset med fem procent de seneste år, mens design og innovation som rådgivningsfelt er vokset med otte procent. Management- rådgivning omsætter til sammenligning for knap DKK 20 mia., IT-rådgivning for godt DKK 40 mia., mens design kun står for DKK 3 mia. Samlet omsætter rådgivningsbrancherne i Danmark for ca. DKK 155 mia.

”Vi oplever, at virksomheder ønsker at blive mere kundecentrerede, samtidig med at de leder efter nye måder at takle de udfordringer og muligheder i nye teknologier, bæredygtighed og andre strømninger i tiden. De ønsker konkrete løsninger i form af produkter og serviceydelser, der gør livet bedre for deres kunder og ansatte. PowerPoints og nye budskaber er ikke nok. Kunderne vælger designmetodikken frem for de mere traditionelle rådgivningsmetoder, og de ønsker produkter og services, der designes helt ud i mindste detalje i tråd med deres brand. Vi arbejder med ambitiøse kunder, og det glæder vi os til at gøre i Danmark også,” slutter Ulla Sommerfelt.

EGGS Danmark åbner 1. marts og får kontor i Rainmaking Loft på Holmen.

Fakta om EGGS:

 • Stiftet i 2011 af bl.a. Ulla Sommerfelt
 • Fem kontorer i Oslo, São Paulo, Stavanger, Trondhjem og nu også i København.
 • Flere end 20 nationaliteter
 • 32 Design- & Innovations-awards
 • 90 medarbejdere
 • 350 kunder

Susanne Lund blå bog:

 • Fra 1. marts direktør for og medejer i EGGS i Danmark og CMO i EGGS Group
 • Kommer fra en position som CEO for Konstellation & Republica. Tidligere 10 års erfaring somInvestment Banker i Danske Bank samt 15 års erfaring som strateg i den kreative branche. Herunder 12 år hos Bates Y&R som partner, Head of Strategic Planning og senere Strategic Director.
 • Næstformand i bestyrelsen for Kreativitet & Kommunikation
 • Medlem af VL gruppe 45
 • Alder: 50 år. Gift, tre børn, bor i Birkerød og til løb, cykling og skiløb.


For yderligere information:
Susanne Lund, kommende direktør, EGGS Danmark: +45 30 53 10 20
Ulla Sommerfelt, adm.dir. EGGS Group: + 47 992 97 440

http://www.eggsdesign.no/