Flexwerker: Corona som kollektiv mulighed

Eksperterne har allerede døbt nyuddannede under Covid-19 GENERATION CORONA, og man kan snildt høre dommedagstrommerne for sit indre øre: Det er den generation, der er dømt til arbejdsløshed for evigt. Dem, der blev færdiguddannede til et stort tomrum. Dem, hvis liv Corona ødelagde. Gisp! Suk! Det er ikke til at holde ud!

MEN. Hvad nu hvis vi streger Generation Corona over, og i stedet ser pandemien som en oplagt mulighed. En mulighed for at gentænke vores arbejdsliv, organisere os mere kollektivt og leve mere bæredygtige liv i det hele taget?

Et fælles online zine

I workshoppen udarbejder I sammen et online zine (online magazine), hvor Corona ses som en kollektiv mulighed:

Et potentiale for at gentænke jeres nuværende og fremtidige arbejdsliv.

I workshoppen beskæftiger I jer med drømme og visioner for jeres arbejdsliv, men I skal også kigge på det sure og det tvære:
Det, der lugter lidt. I skal finde ud af, om I har noget til fælles, og om I kan løse problemerne og visionerne sammen – og ved hjælp af design- og arkitektfagene.

Workshoppen bliver samtalebaseret, men I kommer ikke kun til at tale. De spørgsmål og svar, som I fælles finder frem til, skal ende i et kollektivt produkt. I skal dokumentere jeres erfaringer, drømme og håb i et fælles powerpoint-zine, som alle deltagere kommer til at producere kollektivt ved hjælp af google slides.

Hvem kan være med?

Workshoppen er åben for alle medlemmer af FAOD og Design denmark.

Program

  • Intro til Flexwerkers arbejdsmetoder og dagens program
  • Breakout rooms: Dokumentation af jeres forskellige arbejdssituationer
  • Kollektiv skabelse af zine i google slides
  • Reception: Udgivelse af Power_Zine

Om Flexwerker

I Kollektivet Flexwerker arbejder de med kollektive strategier. De har selv stiftet sig som kooperativ i september 2020, og det betyder, at de som enkeltindivider står stærkere på arbejdsmarkedet. Kooperativet er kun en ud af mange kollektive strategier, som vi måske har glemt i en superindividualiseret tidsalder.

Flexwerker er et kollektiv af videns- og kulturarbejdere, der mødes og afsøger fælles strategier mod konkurrence og usikkerhed på arbejdsmarkedet. De eksperimenterer med workshopformater og arrangementer, hvor omdrejningspunktet er arbejdsliv og alternative organiseringsformer, og de dokumenterer deres kollektive erkendelser.

I Flexwerker har de tidligere afholdt kollektive online skrivesessioner i Google Docs, hvilket bl.a. er blevet til et blogindlæg og en instagram-udgivelse. Dem kan du læse i Akademikerbladet her og på Instagram her.

Læs mere om Flexwerker her.

10. mar 2021
kl. 15.00 - 17.30
Online
Pris
MedlemmerGratis
ØvrigeGratis