DMJX: Design med kode og kunstig intelligens

Hvad sker der, når design møder kode og kunstig intelligens?

Kan man få kreative superkræfter med hjælp fra algoritmer?
Og hvordan kommer man selv i gang med teknologierne?

Arrangementets coverbillede er en visualisering af Tobias Rahims track Stor mand. Visualiseringen er lavet på fem sekunder vha. en algoritme, der kan omsætte lyd til grafik.

Der findes et utal af muligheder for at udvide sin kreativitet med kode og algoritmer. Dem kan du se og høre mere om på dette gratis gå-hjem-møde på DMJX i Emdrup.

Hør oplæg fra

Andreas Refsgaard
Interaktionsdesigner og digital kunstner

Stig Møller Hansen
Docent og Underviser, DMJX Interaktivt Design

Karsten Vestergaard
Lektor, DMJX Interaktivt Design

Program

14.30:
Velkommen v. Karsten Vestergaard

14.40:
Skabt af en kunstig intelligens v. Andreas Refsgaard

Alle snakker om data og kunstig intelligens, men det er de færreste, der selv har prøvet at træne en maskinlæringsalgoritme. I dette oplæg vil Andreas Refsgaard vise, hvordan maskinlæring kan være et fantastisk værktøj for designere og kreative, og give tips til hvordan du selv kommer i gang.

Andreas er Interaktionsdesigner og Digital kunstner med en forkærlighed for kreativ brug af kunstig intelligens. Han har arbejdet på løsninger for bl.a. Google Creative Lab og udgav sammen med med psykolog Mads Korsgaard i maj måned bogen Skabt af en kunstig intelligens? på forlaget Samfundslitteratur.

15.10:
Kreativ kode – begreber, inspiration og tips v. Stig Møller Hansen og Karsten Vestergaard

Designere bruger i stigende grad kode som et materiale i deres designproces. Det gør de, fordi kode tillader dem at oversætte deres koncepter og ideer til interaktive redskaber, der på mikrosekunder kan producere enorme mængder af komplekse visuelle former, der ellers ville være umulige at fremstille i hånden.

I dette oplæg vil Karsten Vestergaard og Stig Møller Hansen zoome ind på begrebet kreativ kode og give eksempler på, hvordan kode i dag anvendes som centralt element i designproduktion.

Få grundbegreberne på plads, inspiration til dine egne projekter og konkrete tips til, hvordan du kommer videre.

15.40:
Spørgsmål

16.00:
Slut

Fotokreditering: DMJX

7. dec 2021
kl. 14.30 - 16.00
Emdrupvej 72
2400 København
Pris
MedlemmerGratis
ØvrigeGratis