Lifestyle & Design Cluster: Webinar – Bæredygtighed i møbel- og interiørbranchen

I 2021 giver Lifestyle & Design Cluster dig muligheden for at tjekke ind på en række korte webinarer, hvor du bliver præsenteres for den nyeste viden inden for mode- og livsstilsbranchen. Fokus er på ny viden og brancherelevante cases inden for møbler, fashion og nye materialer.

Hvert webinar er af en times varighed med to oplæg og efterfølgende Q&A.

Webinar-rækken er tilrettelagt af Lifestyle & Design Cluster, Designskolen Kolding, Kunstakademiet, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut, KEA og VIA University College.

Program: 14.00 – 15.00

Bæredygtige materialer med potentiale for anvendelse til møbel og interiør

Vil bio-polymerer og hamp kunne anvendes til møbel og interiør? Få et overblik over bio-polymerer og hamps anvendelsesmuligheder og udfordringer.

Oplæg v. Poul-Erik Jørgensen, forsknings- og udviklingsleder/VIA University College og del af Erhvervsministeriets Grønne Tekstil Taskforce.

Knit2Sit – teknologisk fusion mellem Fashion og Furniture

Det er i dag teknologisk muligt at strikke produkter i en færdig tredimensionel form med et minimum af efterfølgende montering eller slet ingen. Forskningsprojektet Knit2Sit søger indsigt i, hvor i møbelbranchen strikkede produkter allerede anvendes, hvilke fordele og udfordringer det er forbundet med, samt hvilke konsekvenser det måtte medføre for såvel design- og produktionsprocesserne som for slutbrugeren.

Lektor Lena Kramer Pedersen giver dig en indsigt i projektets foreløbige konklusioner og vil give sit bud på, hvorfor produktionsmetoden ikke er mere udbredt, når den af nogle vurderes bedre end den konventionelle tilgang med vævede metervarer.

Oplæg v. Lena Kramer Pedersen, lektor og del af VIAs Forskningscenter for Kreative Erhverv og Professioner, Program for Product Design & Materials Technology.

8. jun 2021
kl. 14.00 - 15.00
Online